Ara llegint
El Consorci de Residus de Menorca i els ajuntaments de Palma i Calvià, premiats per reciclar paper

El Consorci de Residus de Menorca i els ajuntaments de Palma i Calvià, premiats per reciclar paper

El Consorci de Residus de Menorca i els ajuntaments de Palma i Calvià, premiats per reciclar paper

La setena edició del Programa Pajaritas Azules d’ASPAPEL celebrada avui a Madrid ha concedit el màxim reconeixement per l’excel·lència de la gestió en la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó al Consorci de Residus i Energia de Menorca. Els ajuntaments de Palma i Calvià també han tengut guardó.

L’Associació espanyola del paper ha valorat “els exitosos procediments de control” que el CREM realitza a les plantes de recuperació de paper i cartó per atorgar, per setè any consecutiu, el distintiu a la bona gestió.

Aquests guardons es concedeixen a partir de l’avaluació de 21 indicadors anuals que analitzen tots els aspectes que afecten la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, campanyes d’informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació de la gestió, així com taxes de recollida i traçabilitat.

En el cas de Menorca, el Consorci va recollir 5.138,01 tones de paper i cartó el 2022, un 10% més que l’any passat, i la venda per al reciclatge va permetre facturar 503.806 euros, quantia que es destina a continuar finançant la recollida de la fracció blava com a part de la circularitat del procés de reciclatge.

ASPAPEL ha premiat dos ajuntaments més de les balears amb les 3 Pajaritas Azules a la bona gestió del paper i el cartó, Calvià i Palma, i a un total de 46 ajuntaments d’Espanya, que se situa com a segon país de la Unió Europea amb més taxa reciclatge d’aquesta fracció.

Segons previsions d’ASPAPEL, el 2022 s’han recollit selectivament al nostre país 4,4 milions de tones de paper i cartó usat i se n’han reciclat 5 milions de tones. Aquestes dades continuen posicionant aquesta indústria com un referent a Europa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt