Ara llegint
Formentera regula l’accés de vehicles al caló des Mort, es Ram i al cap de Barbaria a partir d’avui

Formentera regula l’accés de vehicles al caló des Mort, es Ram i al cap de Barbaria a partir d’avui

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que avui s’inicia la regulació d’accés i l’estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram i estarà vigent fins al 15 d’octubre de 2023. A partir d’avui, en aquesta zona torna a haver-hi un controlador que informarà de la prohibició d’aparcar en aquests espais i redirigirà els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d’aparcament. Aquestes prohibicions estan correctament senyalitzades i s’han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l’aparcament.

Sí que es permet que els vehicles aturin un moment per descarregar o recollir passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. El conductor ha d’anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Així mateix, el controlador té potestat per sancionar i retirar els vehicles que incompleixin la norma. També podrà actuar la Policia Local, a més de la Guàrdia Civil.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “després dels resultats de la passada temporada, en què es varen evitar els problemes d’afecció al medi ambient, de circulació i aparcament que hi havia hagut en aquesta zona, hem decidit tornar a fer aquesta regulació i, a més, ampliar-la en el temps”. La regulació d’accés al caló des Mort i es Ram es va fer per primera vegada el passat estiu entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 2022 com a resposta a una petició veïnal.

Regulació al far des Cap

La regulació de l’accés amb vehicles de motor al far des Cap s’inicia aquest dilluns 15 de maig i estarà vigent fins al 15 d’octubre de 2023 amb l’objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de sa Tanca d’Allà Dins, segons ha explicat Rafael González.

El conseller ha recordat que “des de fa sis temporades es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap; amb la regulació es garanteix que l’experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi”.

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far.

En l’horari de màxima afluència, d’11 h a 13 h i de 18 h a 22 h, hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que, a més, permetrà l’accés amb vehicle a persones amb mobilitat reduïda.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt