Ara llegint
Formentera subvenciona la compra de bicicletes i la conversió en elèctriques

Formentera subvenciona la compra de bicicletes i la conversió en elèctriques

El Consell de Formentera subvencionarà amb 100 euros la conversió en elèctrica d’una bicicleta convencional, amb 150 la compra d’una bicicleta convencional, amb 250 euros la compra d’una bicicleta convencional i la seva conversió en elèctrica i amb 450 euros la compra d’una bicicleta elèctrica. Les ajudes es concediran fins esgotar el pressupost assignat, que és d’11.400 euros i poden beneficiar una cinquantena de ciutadans.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “després a la bona acollida de la primera convocatòria de subvencions, que es va treure el passat mes de desembre, i amb la qual 17 residents de la nostra illa varen adquirir noves bicicletes, ara hem tret unes nova subvenció per seguir potenciant la mobilitat sostenible”.

Com a novetats, davant l’alçada de preus s’ha augmentat un 50% l’import de les ajudes existents, s’han creat dues noves línies d’ajudes per incloure la conversió elèctrica de bicicletes convencionals i s’ha incrementat l’edat dels beneficiaris d’11 a 18 anys, ja que a partir d’aquesta edat és quan molts joves comencen a moure’s de manera autònoma per l’illa, segons ha explicat González.

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Ana Juan, ha dit que “l’aposta per la bicicleta és uns dels objectius principals de la mobilitat a l’illa i hem de continuar treballant en el seu impuls i també en la conscienciació entre la ciutadania de que ens he de moure d’una manera més sostenible i saludable i això també passa per agafar menys el cotxe”. 

Aquest anunci s’ha realitzat coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. Fins demà dijous, entre les 10 i les 13 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els dos establiments de Formentera especialitzats en venda de bicicletes fan una exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques. Els residents poden provar-les, i si els agraden, se’ls informarà sobre les ajudes del Consell per adquirir-les. També hi ha accessoris de bicicletes, com ara casc, llums i armilla, entre d’altres.

Precisament aquests dies el Consell de Formentera ha informat que l’ús de la bicicleta ha augmentat a l’illa un 150% si es comparen les xifres del comptatge d’aquest estiu amb les del que es varen fer l’any 2017; l’augment ha set del 90%, si es comparen amb les dades de 2019, i del 10% si les comparam amb les de l’any passat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt