Ara llegint
Formentera torna a l’aigua les restes de posidònia que es varen retirar a l’estiu

Formentera torna a l’aigua les restes de posidònia que es varen retirar a l’estiu

Formentera torna a l'aigua les restes de posidònia que es varen retirar a l'estiu

Durant aquest mes de gener s’ha tornat a les platges de Formentera part de la posidònia retirada durant la temporada d’estiu, que estava barrejada amb arena i  romania emmagatzemada a la platja, en compliment així del Decret 25/2018 sobre la conservació de la posidònia oceànica a Balears.

Els treballs de devolució de la posidònia s’han fet a les platges de ses Illetes, es Cavall d’en Borràs i es Pujols.

Segons ha explicat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, la devolució de les restes de posidònia a l’aigua té una doble funció, “per una banda, la de protegir les platges de l’erosió dels temporals d’hivern, i d’altra també es retorna l’arena que s’havia extret de forma accidental durant la retirada de posidònia al principi de temporada”.

La retirada de la posidònia de les platges, segons estableix la normativa, s’ha de fer a partir de l’1 de maig, si bé la normativa del Parc natural de ses Salines és més restrictiva  i no ho permet abans del 15 de maig. El conseller ha incidit en “la importància de seguir el protocol de bones pràctiques de retirada de posidònia per garantir la conservació de les nostres platges i protegir-les de l’erosió” i ha insistit que “la presència de posidònia a les nostres platges no vol dir que estiguin brutes, sinó que són un símptoma de la qualitat i bon estat de salut de les nostres aigües”.

El Consell de Formentera ha volgut recordar que la posidònia retirada de les platges es posa a disposició de la ciutadania perquè la puguin destinar als usos tradicionals com adobar els camps de conreu i per llit d’animals, entres d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt