Ara llegint
La Cooperativa del Camp de Formentera es modernitza amb un servei d’avisos fitosanitaris i de reg

La Cooperativa del Camp de Formentera es modernitza amb un servei d’avisos fitosanitaris i de reg

La Cooperativa del Camp de Formentera es modernitza amb un servei d'avisos fitosanitaris i de reg

La Cooperativa del Camp de Formentera i el Consell Insular han creat un servei d’avisos fitosanitaris i de reg que podran fer servir els seus socis. Les dades que es recullen a les dues estacions instal·lades serveixen per aplicar un model predictiu i donar pautes de reg, així com generar informació sobre els riscos de patir malalties o plagues de les plantes.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que des de la institució s’ha donat suport a la iniciativa “perquè volem que els avanços tecnològics també beneficiïn el camp de Formentera i que, d’aquesta manera, es puguin ajustar millor els tractaments fitosanitaris i s’evitin plagues i malalties; a més, de millorar el rendiment de l’agricultura fent un ús adequat de l’aigua”.

Aquest servei d’avisos rebrà informació a través de la instal·lació de dues estacions agroclimàtiques amb sensors d’humitat al sòl, fulles d’humectació, temperatura i pluviometria, instal·lades al Cap i Sant Ferran, i de dos punts virtuals de dades meteorològiques, instal·lats a la Mola i Can Marroig.

Amb totes aquestes dades es genera un avís o recomanació de reg i de sanitat del cultiu que, un cop validat pel servei tècnic de la Cooperativa del Camp de Formentera, s’enviarà als productors que en siguin socis. La instal·lació de les estacions i el sistema informàtic l’ha fet una empresa especialitzada en aquesta mena de projectes. El cost ha estat de 6.836,50 euros ha rebut finançament de l’àrea de Medi Rural del Consell de Formentera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt