Ara llegint
Marratxí reivindica el seu patrimoni cultural amb onze panells informatius

Marratxí reivindica el seu patrimoni cultural amb onze panells informatius

Marratxí reivindica el seu patrimoni cultural amb onze panells informatius

L’Ajuntament de Marratxí ha presentat avui els nous panells informatius que s’han col·locat al voltant del municipi per donar a conèixer el seu patrimoni a la seva ciutadania i visitants. 

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que la col·locació d’aquests panells és una gran oportunitat “perquè la gent de Marratxí conegui el patrimoni que tenim i per crear aquesta identitat de poble de pobles que caracteritza al nostre municipi”.

S’han col·locat un total d’onze panells horitzontals i verticals a diferents punts culturals de Marratxí com el Pont des Caülls, els Molins de Vent Fariners, l’Església de Sant Llàtzer, Sa Cabaneta, entre d’altres. Es tracta d’un projecte que fa dos anys que estava en marxa i que ha dut a terme un treball important de catalogació i documentació per tots els panells. 

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que “per la col·locació d’aquests panells, s’ha dut a terme una recerca per part d’una historiadora de l’art, amb els textos adaptats que hi ha a cada panell escrit per ella mateixa i les fotografies, ja siguin d’arxius institucionals o privats i particulars”. 

Cada panell conta la seva història i la descripció del lloc, a més d’algunes fotografies que recolzen la història. Els panells també duen integrats un QR que redirigeix a la pàgina Marratxí És Viu i pot descobrir tota la història del municipi. El QR està disponible en la versió en català, castellà, anglès i alemany. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt