Ara llegint
La producció de cereals a Formentera baixa un 16%

La producció de cereals a Formentera baixa un 16%

La Cooperativa del Camp de Formentera, una vegada finalitzada la campanya de recol·lecció del cereal, ha fet avui el balanç de l’anyada. Durant aquesta campanya s’han recol·lectat un total de 55,2 tones de cereal (ordi, blat i civada), el que representa una disminució d’un 16% respecte de la collita de l’any passat, que fou de 66 tones

En concret, segons expliquen des de la Cooperativa, s’han recollit 18 tones de civada, 21’5 tones d’ordi, 11 tones de blat xeixa i 4,5 tones de blat per pinso.

La campanya d’aquest estiu de 2022 s’ha vist condicionada, per una banda, per les pluges del mes de novembre passat, que retardaren l’inici de les tasques de sembra, un fet que va suposar que s’allargués la campanya de sembra fins als primers compassos de febrer. També ha estat condicionat, d’altra banda, per un hivern molt sec. La falta de pluges dels mesos de desembre a febrer produí un estrès hídric als cultius, afectant més les varietats de llavors de cereal certificades que no han tingut els rendiments esperats.

Els cultius, en alguns casos, també s’han vist afectats per la plaga de tudons, que han assolat diferents cultius de l’illa. Els conills també han arrasat, sobretot a sa zona de Can Marroig.

En un altre ordre de coses, aquesta campanya de 2022 també s’ha vist afectada per l’important increment dels preus d’insums i combustibles. Pel que fa a la despesa de combustible, aquesta s’ha incrementat més d’un 200%.

La collita de la Cooperativa Agrícola de Formentera anirà destinada majoritàriament al consum local de ses explotacions ramaderes de l’illa i a llavors de sembra per a la propera campanya.

D’altra banda, la producció de cereals per part dels socis que han venut l’excedent a la Cooperativa s’ha reduït un 50% respecte a l’any passat, que fou de 39 tones. En concret la Cooperativa ha adquirit dels seus socis 18 tones de cereals: 8 tones de blat xeixa, 3 tones d’ordi, 4 tones de civada i 3 tones de blat per a pinso.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt