Ara llegint
Les cooperatives agrícoles de Santa Eulària i Sant Antoni reben ajuts per fer front a la pujada de preus

Les cooperatives agrícoles de Santa Eulària i Sant Antoni reben ajuts per fer front a la pujada de preus

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i els presidents de la Cooperativa Agrícola de Santa Eulària, José Colomar, i el de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, Juan Tur, han signat dos convenis per un import de 200.000 euros cadascun per tal de donar suport econòmic al sector primari d’Eivissa.

El president Marí ha explicat que aquesta ajuda és fonamental per al sector primari de la nostra illa “en un moment d’incertesa com l’actual provocada per la pujada de preus i la guerra d’Ucraïna”, amb un constant increment dels costs dels materials d’entrada com són l’electricitat, el gasoil agrícola, els adobs, i els fertilitzants, així com del transport. “El nostre objectiu és evitar el cessament de l’activitat d’un gran nombre d’explotacions agràries d’Eivissa i recolzar una activitat fonamental per al manteniment del nostre camp i del nostre patrimoni cultural, així com fomentar el seu valor com un actiu turístic més de la gran oferta que té la nostra illa”, ha explicat Marí.

Així ambdues cooperatives destinaran l’import de la subvenció a compensar l’increment del sobrecost de les explotacions agràries en l’adquisició d’adobs i fertilitzants, amb un màxim de 5.000 euros per explotació agrària. Als convenis es recull la necessitat d’ajudar als productores que estan veient com  es dupliquen les seues despeses habituals i molts d’ells no ho poden suportar. I és que els costos de producció són de tal envergadura, que arriben a superar els seus ingressos, provocant una situació inassumible per al sector. Això comporta una reducció de la
superfície de sembra i de les dosis de fertilització, resultant produccions més baixes de menor qualitat que no cobriran la demanda existent.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt