Ara llegint
Les Pitiüses constitueixen la Taula de Custòdia Marina per protegir el món marí

Les Pitiüses constitueixen la Taula de Custòdia Marina per protegir el món marí

Les Pitiüses constitueixen la Taula de Custòdia Marina per protegir el món marí

L’Escola de vela de Formentera ha acollit, aquesta setmana, la I Taula de Custòdia Marina, un espai permanent de participació que neix arran de l’aprovació del Pla de gestió Xarxa Natura 2000 de Formentera i l’Acord per al desenvolupament d’estratègies i actuacions de custòdia marina a les illes Pitiüses que van signar, posteriorment, la direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat i les organitzacions GEN-GOB i Soldecocos. Es tracta d’un dels primers projectes de governança participativa en espais naturals protegits a l’Estat.

El principal comès de la Taula de Custòdia Marina és debatre i concretar propostes d’ordenació dels usos i activitats corresponents a l’àmbit del Pla de Gestió. S’articula a partir de grups de treball oberts a particular i entitats interessades que desenvolupin la seva tasca en l’àmbit d’aplicació del pla de gestió com els sectors pesquer, científic, administracions, pimes, associacions d’empresaris i ONGs d’utilitat pública vinculades al medi ambient o a la conservació del patrimoni històric o natural.

D’aquesta manera, es vol afavorir la participació dels agents implicats en l’execució de les mesures de gestió del Pla de Gestió Xarxa Natura 2000 de Formentera que engloba un total de 8.518,49 hectàrees repartides en cinc espais. D’aquests, n’hi ha dos (La Mola i Cap de Barbaria) que son marítim-terrestres mentre que els altres tres (Cala Saona, Platja de Migjorn i Platja de Tramuntana) son exclusivament marins.

En aquesta primera sessió, es van constituir tres grups de treball: pesca, coordinació entre administracions i capacitació i divulgació. S’ha acordat reunir novament la taula abans de començar la temporada estival per analitzar el treball fet durant aquest període per cadascun dels grups.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt