Ara llegint
Qualitat Agroalimentària immobilitza 138 litres d’herbes eivissenques fraudulentes

Qualitat Agroalimentària immobilitza 138 litres d’herbes eivissenques fraudulentes

Inspectors de Qualitat Agroalimentària i Producte Local han duit a terme una sèrie de controls oficials a establiments de producció i distribució de begudes espirituoses, i també a comerços al detall a Eivissa. Durant les inspeccions, s’han immobilitzat un total de 138 litres de licor d’herbes envasats i etiquetats de forma fraudulenta com a Herbes Eivissenques.

En concret, a partir de les investigacions derivades d’una denúncia, s’ha constatat que un dels operadors detectats comercialitza els seus productes a través d’operadors del Regne Unit, per la qual cosa la Conselleria d’Agricultura ha traslladat aquesta informació al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació perquè informi les autoritats britàniques sobre aquest fet i impedeixi la comercialització del producte al seu territori.

Qualitat Agroalimentària i Producte Local ha actuat arran d’una denúncia formulada davant aquesta Direcció General, que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, segons han explicat avui fonts del Govern Balear.

En aquest sentit, el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha volgut recordar que «la vigilància de l’ús que es fa de les mencions geogràfiques protegides per les diverses indicacions geogràfiques i denominacions d’origen protegides de les Illes Balears és una prioritat per al Servei d’Inspecció. Aquests fets suposen un frau flagrant contra el consumidor i una competència deslleial davant els operadors que actuen de manera correcta. Els operadors detectats s’aprofiten de la reputació de les herbes eivissenques i del nom d’Eivissa per comercialitzar productes que no compleixen els requisits legals per ser comercialitzats com a tals», ha afegit.

La Direcció General ha recordat que la producció i comercialització d’herbes eivissenques està regulada i protegida sota una indicació geogràfica, i que l’ús d’aquesta denominació per comercialitzar productes no emparats per la indicació suposa una infracció greu en matèria agroalimentària.

De fet, els elaboradors d’herbes eivissenques, per poder usar la menció Herbes Eivissenques a les etiquetes, han d’estar inscrits en el Registre de la indicació geogràfica, que gestiona i controla la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local.

Avui en dia, al Registre hi ha inscrits tres operadors: Marí Mayans, Aniseta i Can Rich. L’any 2023 es varen produir uns 440.000 litres d’herbes eivissenques amb indicació geogràfica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt