Ara llegint
Reforçaran les campanyes d’inspecció a Eivissa pel compliment de la normativa associada al nivell 3

Reforçaran les campanyes d’inspecció a Eivissa pel compliment de la normativa associada al nivell 3

Eivissa ha entrat avui en fase 3 per l’augment de casos de covid durant la darrera setmana amb l’advertència de les autoritats de realització de més inspeccions per al compliment de la normativa que duu associada. Això en una jornada on l’entrada de malalts als hospitals s’ha contingut lleument i en la jornada prèvia al retorn dels alumnes als centres escolars.

Els inspectors de Turisme del Consell Insular d’Eivissa, les policies locals dels ajuntaments, els inspectors del Govern de les Illes Balears, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil reforçaran les campanyes d’inspecció en el temps en que l’illa romangui en fase 3, segons han avançat avui. L’objectiu és assegurar que es compleixen les restriccions a la mobilitat, la prohibició de celebrar festes o concentracions de persones en domicilis privats i les limitacions d’aforaments, horaris i distància social en els establiments oberts al públic.

És una de les conclusions que s’extrau de la reunió mantinguda aquest matí a la seu del Consell d’Eivissa, que va ser demanada pel president Vicent Marí, i en la que han participat les conselleres d’Administracions Públiques i Modernització i de Presidència, Cultura i Igualtat, Isabel Castro i Pilar Costa; la delegada de Govern de l’Estat, Aina Calvo; els batles dels municipis de l’illa i els representants de patronals i sindicats per analitzar la situació de la covid-19 i enviar un missatge comú perquè ciutadania i empreses compleixin les normes i les recomanacions de seguretat que tenen com a finalitat evitar la propagació dels contagis.

Les noves mesures acordades pel Govern, que situen l’illa d’Eivissa al nivell 3 d’alerta sanitària, responen a l’empitjorament de les dades epidemiològiques i assistencials dels darrers dies, ja que, en aquest context, resulta primordial complir les normatives per poder frenar el ritme de contagis i garantir la capacitat de resposta eficient del sistema assistencial.

Més de mil inspeccions

Des de l’activació d’aquests operatius conjunts, s’han realitzat 1.138 inspeccions a les Illes Balears (263 a Eivissa i 58 a Formentera) i s’han aixecat 836 actes per incompliments de la normativa (139 a Eivissa i 25 a Formentera).

D’altra banda, des de l’entrada en vigor del Decret llei 11/2020, de 10 de juliol, pel qual s’estableix un règim sancionador específic per a fer front als incompliments de les disposicions dictades per a pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19, s’han registrat 6.564 denúncies (incloses les aixecades per altres administracions que han estat remeses a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització), de les quals 5.808 corresponen a particulars i 756 a establiments.

Més concretament, a l’illa d’Eivissa s’han registrat 1.394 denúncies (1.252 a particulars i 142 a establiments) i a Formentera s’han registrat 150 denúncies (3 de les quals corresponen a establiments i 147 a particulars)

Castro ha recordat que aquest Decret contempla sancions que poden arribar als 600.000 euros i al tancament de l’establiment quan els incompliments siguin molt greus. Fins avui, s’han tancat cinc establiments a les Illes per incompliments molt greus. Tres a Mallorca, un a Eivissa i un altre a Formentera.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt