Ara llegint
Representants de les cinc cooperatives d’Eivissa, de viatge formatiu a Portugal

Representants de les cinc cooperatives d’Eivissa, de viatge formatiu a Portugal

Representants de les cinc cooperatives d'Eivissa, de viatge formatiu a Portugal

El departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa ha organitzat un viatge formatiu a la regió de Ribatejo (Portugal), en el qual hi han participat presidents i gerents de les cinc cooperatives agrícoles de l’illa.

Els agricultors de les diferents cooperatives de l’illa varen visitar fa uns dies aquesta regió, que compta amb la major producció hortofructícola a l’aire lliure de Portugal. Segons ha explicat el director insular de l’àrea, Joan Marí, “es tracta d’una oportunitat única perquè els agricultors presidents i gerents de les cinc cooperatives d’Eivissa coneguin altres maneres de treballar en diferents cultius”.

Aquest viatge formatiu va començar amb una visita a la principal organització del sector cooperatiu agrari, Confagri, que representa i col·labora amb diferents cooperatives agrícoles, amb caixes de crèdit, així com amb organitzacions d’agricultors que suposen al voltant de 400.000 associats. A continuació, van visitar Cooperfrutas i Narc Fruites, per a conèixer la importància de la diferenciació del producte in situ amb exemples com la poma de Alcobaça, amb indicació geogràfica protegida, o la poma Atlàntica. Així mateix, també van conèixer de primera mà com dur a terme la comercialització de productes amb 0% residus.

D’altra banda, a la cooperativa de Sobral de Mont Agraço han conegut com és d’important el paper de les cooperatives quant a la prestació d’assessorament tècnic com amb la venda de productes de proximitat, els subministraments de gasoil, els preus competitius, el suport tècnic i, en aquest sentit, la importància de concentrar els serveis a l’agricultor.

Finalment, varen tenir l’oportunitat de visitar altres models de gestió cooperativa com l’organització de productors de Hortofructícoles Torriba, buscant conèixer les eines per a poder ser més competitius i aconseguir potenciar l’origen del producte conjuminant forces.

Joan Marí ha afirmat que “aquests viatges ofereixen opcions als nostres agricultors perquè adquireixin coneixements que els permetin diversificar cultius i ampliar així les oportunitats de negoci”. Segons Marí, “el camp d’Eivissa té un gran potencial i és a la nostra mà potenciar el creixement del mateix a través d’iniciatives com aquesta perquè no acabi en l’abandó”, ha conclòs.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt