Ara llegint
Sancions a dos pescadors recreatius per pescar pops de talla petita a Eivissa

Sancions a dos pescadors recreatius per pescar pops de talla petita a Eivissa

La Direcció General de Pesca del Govern de les Illes Balears en col·laboració amb el departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa, ha aixecat dues actes d’inspecció en trobar pescadors recreatius en possessió d’exemplars de pop amb pes inferior al quilogram, circumstància que pot implicar una falta greu.

Així mateix, durant 2023 es va iniciar un expedient sancionador a un pescador amb un exemplar de talla inferior al quilogram durant el període de veda i un altre per pescar polps sense disposar de la llicència de pesca recreativa necessària.

També des del Departament han afirmat que el servei de vigilància pesquera ha dedicat i està dedicant molts esforços, a banda de les inspeccions, en informar els usuaris i fer didactisme sobre les pràctiques pesqueres que estan permeses i les que no ho estan.

La normativa

L’entrada en vigor del Decret 31/2021, de 31 de maig, pel qual es regula el marisqueig professional i recreatiu a les Illes Balears, estableix una talla mínima per al pop capturat mitjançant pesca recreativa d’un quilogram i un màxim de 3 pops per persona i dia.

Així mateix el pop a les Illes d’Eivissa i Formentera té un període de veda que va des del 15 de juliol al 15 d’octubre en profunditats compreses entre 0 a 50 metres. Per a la seva captura, fora del període de veda, s’ha d’estar en possessió d’una llicència de pesca recreativa, ja sigui individual, d’embarcació o submarina. Per a la pesca recreativa, estar en possessió d’exemplars de talla inferior al quilogram, sobrepassar els 3 pops per persona i dia o pescar polps durant el període de veda, suposen una infracció considerada com a greu amb sancions que oscil·len entre els 151 a 30.000 euros en matèria de pesca recreativa, segons han recordat avui des del Consell Insular d’Eivissa.

En el cas de la pesca artesanal professional en embarcacions dedicades al marisqueig, aquest està regulat per aquest mateix decret i té les mateixes regulacions respecte a la talla mínima, d’1 quilogram.

Per contra la pesca d’arrossegament, en realitzar-se a més de 50 metres de profunditat, no té les restriccions de pes mínim d’1 quilogram. El no compliment d’aquesta normativa suposa la comissió d’una falta considerada com a greu amb sancions entre 151 a 60.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt