Ara llegint
Surten de l’EBAP 35 nous agents per a les policies locals de les Illes Balears

Surten de l’EBAP 35 nous agents per a les policies locals de les Illes Balears

Un total de 35 nous agents han finalitzat aquesta setmana el curs bàsic de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) que els capacita com a policies locals i els habilita per incorporar-se al servei en els seus respectius miunicipis, després d’haver cursat prop de 800 hores lectives en diferents matèries de competència policial.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha donat l’enhorabona personalment a la nova promoció d’agents participant a l’acte de graduació que les famílies dels nous agents i els representants dels deu ajuntaments de destinació varen haver de seguir telemàticament.

La 41a edició del curs bàsic de policia local ha estat la primera a incorporar alguns canvis orientats a ampliar la capacitació dels alumnes. Entre aquestes novetats destaquen l’augment de la formació pràctica en més de 80 hores, els tallers d’intel·ligència emocional i les sessions d’atenció a la diversitat funcional, dirigides a donar eines útils a l’hora de tractar amb persones amb discapacitat auditiva i visual.

La consellera ha agraït la bona disposició de l’alumnat per adaptar-se a les circumstàncies excepcionals a què ha obligat la pandèmia de covid-19. Cal recordar que les classes presencials foren interrompudes en març per mor de l’estat d’alarma, només una setmana després d’haver-les iniciades, i que no va ser fins al setembre que es pogueren reprendre.

«Crec que podeu estar molt orgullosos i orgulloses de la formació que heu rebut. Una capacitació de màximes garanties orientada a posar les vostres competències professionals al servei dels ciutadans i a recórrer, de la millor manera, el camí de servei públic que heu triat», ha dit la consellera.

A més, ha posat en valor l’esforç que ha fet el funcionariat de l’EBAP, i especialment l’equip instructor, per adaptar-se a les complicacions sorgides «en temps record i amb un resultat excepcional». L’actual promoció va iniciar el període de pràctiques molt abans del que estava previst, gràcies a les mesures normatives adoptades pel Govern de les Illes Balears durant el primer estat d’alarma i que van permetre que poguessin fer les pràctiques als seus municipis durant l’estiu.

Una altra novetat d’enguany ha estat la línia d’ajuts de fins a 1.215 euros per alumne que l’EBAP va posar a l’abast dels agents en formació residents fora de Mallorca, amb l’objectiu de compensar part de les despeses d’habitatge i desplaçaments que han hagut d’atendre per assistir al curs bàsic de capacitació fora de la seva illa.

Dels 35 alumnes que s’han graduat, 18 són d’Eivissa (3 de Sant Antoni de Portmany, 12 de la ciutat d’Eivissa, 2 de Santa Eulària des Riu i 1 de Sant Josep de sa Talaia), 8 de Menorca (7 de Maó i 1 de Ciutadella), 7 de Mallorca (3 de Sóller, 2 de Binissalem, i 2 de Campos) i 2 de Formentera.

El curs de capacitació de policia local de l’EBAP té una càrrega lectiva de 795 hores de durada, tant de teoria com de pràctica, dividides en 10 mòduls: Ordenació i regulació del trànsit en l’àmbit urbà, Recerca d’accidents de trànsit, Policia local administrativa, Fonaments de la professió de policia local, Recerca i policia local, Auxili i protecció de la ciutadania, Prevenció de la delinqüència, Domini de la tècnica policial i àrea complementària.

En els últims mesos l’EBAP ha contribuït a la incorporació d’altres 104 agents de policia local als municipis de les Illes Balears, ja que l’Escola ha estat l’encarregada d’executar el segon procés unificat, en el qual han participat 15 ajuntaments, que compten amb nous funcionaris de carrera per fer front als reptes que afronten totes les institucions dins l’actual escenari sanitari.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt