Ara llegint
Telefónica retira una vintena de pals del nucli urbà del Pilar de la Mola

Telefónica retira una vintena de pals del nucli urbà del Pilar de la Mola

Telefónica retira una vintena de pals del nucli urbà del Pilar de la Mola

La companyia Telefónica ha procedit aquesta setmana a retirar una vintena de pals telefònics del nucli urbà del Pilar de la Mola, a Formentera. D’una banda, ahir varen retirar vuit pals del carrer d’Àngela Ferrer i avui comencen a retirar-ne una dotzena de l’avinguda de la Mola, segons informen des de la companyia.

La consellera de Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció perquè “finalment aquests pals telefònics s’hagin pogut retirar, ja que era una petició històrica del veïnat de la zona i de la institució insular”. De fet, quan es varen remodelar els carrers ja es varen preparar unes canalitzacions soterrades per on ara passa el cablejat dels serveis de veu i dades. Arran de diverses reunions amb la consellera i el personal de l’àrea i d’Infraestructures, Telefónica ha projectat un pla especial per efectuar la retirada d’aquests pals de l’illa.

“D’aquesta manera acabam amb l’impacte visual i les barreres arquitectòniques que fins ara suposaven aquests pals i milloram la situació de les noves tecnologies de l’illa”, ha explicat Parellada, que també ha destacat la feina prèvia “de canalització i arribada de la fibra a tots els nuclis, que ha fet possible deixar el coure inactiu i treure els cables sense ús”.

D’altra banda, des del Consell de Formentera s’ha demanat a les operadores que realitzin accions de manteniment tant preventiu com reactiu per assegurar un bon estat de les infraestructures de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt