Ara llegint
Un grup de treball analitza la mort d’aus per les esteses elèctriques al Parc Natural de ses Salines

Un grup de treball analitza la mort d’aus per les esteses elèctriques al Parc Natural de ses Salines

La conselleria de Medi Ambient i Territori i el departament de Presidència i Gestió Ambiental del Consell d’Eivissa han impulsat la creació d’un grup de treball que definirà les solucions a curt i mig termini en relació a les afectacions a l’avifauna de les esteses elèctriques presents al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

La decisió s’ha pres aquest dijous després d’una reunió, convocada per la conselleria i que s’ha celebrat al Consell d’Eivissa, i en la qual han participat tots els actors implicats en la problemàtica. Hi han assistit el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el conseller insular de Presidència i Gestió Ambiental del consell d’Eivissa, Vicent Roig, i representants del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, l’ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Red Eléctrica de España (REE) i Endesa.

Durant la trobada, administracions i empreses implicades han posat en comú els seus punts de vista sobre les possibles solucions a una problemàtica que, les darreres setmanes, s’ha intensificat, amb la troballa de quatre exemplars de flamencs morts dins del Parc Natural.

Mas ha destacat «la voluntat d’entesa entre tots els actors implicats» i ha subratllat «la necessitat de posar fi a una problemàtica que s’ha intensificat darrerament, possiblement per l’increment registrat de les poblacions de flamencs al Parc Natural». En aquest sentit, ha recordat que el darrer recompte fet pels tècnics del Parc va registrar la xifra insòlita de 1.105 exemplars.

Per la seva banda, Roig ha assegurat que «és necessària una actuació inicial per part de les operadores i les autoritats competents per tal d’esclarir els fets que han ocasionat aquests episodis així com actuacions sobre les esteses urgents que ajudin a donar una solució a curt termini». A més, el conseller ha afegit què «des del Consell d’Eivissa es donarà suport i es participarà en totes aquelles actuacions que serveixin per salvaguardar l’avifauna d’aquest indret, tan sensible com és el Parc Natural de ses Salines».

En la reunió, Red Eléctrica ha traslladat la disposició a canviar a curt termini els dispositius de protecció de les aus de la línia de 30 kV San Jordi-Formentera. Aquesta substitució es podria efectuar al llarg del mes de maig, si així ho troben oportú les autoritats competents. Aquesta operació suposaria el canvi dels dispositius actuals, de tipus espirals, per uns altres del tipus aspa reflectant, que ofereixen una major visibilitat.

D’altra banda, la companyia ha mostrat la total disposició a participar en el grup de feina creat per a analitzar la situació actual des d’una perspectiva global, que permeti aprofundir en les causes i solucions a curt termini.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt