Ara llegint
Un operatiu de vigilància evidencia el descontrol a la badia de Sant Antoni

Un operatiu de vigilància evidencia el descontrol a la badia de Sant Antoni

Un operatiu de vigilància evidencia el descontrol a la badia de Sant Antoni

La Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua va realitzar ahir un operatiu conjunt en col.laboració amb la Guàrdia Civil, a través del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) i la Patrulla Fiscal i de Fronteres (PAFITE), amb el suport d’un tècnic de la Direcció General de Transport Marítim, a la badia de Sant Antoni i Sant Josep contra pràctiques irregulars. A l’operació, també hi va prendre part un agent  de Medi Ambient de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural.

Durant l’operatiu es varen inspeccionar un total de 28 embarcacions, de les quals 21 pertanyien a la llista 6a de ‘xàrter nàutic’. Com a resultat d’aquestes inspeccions, es va proposar que una dotzena d’embarcacions aixequessin l’àncora i canviessin la seva ubicació, atès que es trobaven dins de la zona designada per a banyistes i cinc van ser instades a canviar la seva zona de fondeig, ja que estaven sobre posidònia, ecosistema marí de gran importància ecològica.

En el procés, es van emetre un total de 13 actes d’inspecció, la majoria de les quals es van deure a la falta de documentació requerida per a dur a terme l’activitat de ‘xàrter nàutic’ en les Balears. També es van registrar casos de fondeig sobre posidònia, la manca de titulacions nàutiques obligatòries i l’absència de contractes de lloguer formalitzats.

Precisament fa alguns dies la plataforma Salvem sa Badia va cridar l’atenció sobre la saturació d’aquest espai i de la manca d’atenció vers la posidònia.

La col·laboració de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la Policia Local del municipi i Protecció Civil, segons han detallat des del Govern Balear, va ser fonamental per a l’èxit d’aquesta operació, que es va desenvolupar amb la finalitat de garantir la seguretat en les aigües litorals. Donats els resultats obtinguts, es planeja continuar amb inspeccions similars en diverses zones de les Illes Balears, particularment en àrees on la pressió sobre el litoral pot ser significativa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt