Ara llegint
Una espècie d’escarabat de grans dimensions a Eivissa

Una espècie d’escarabat de grans dimensions a Eivissa

Tècnics dels serveis de Sanitat Forestal i Gestió Forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i Agents de Medi ambient han col·laborat en una recerca que ha confirmat la presència, a Eivissa, de l’Ergates faber L., un coleòpter cerambícid de grans dimensions (cada individu pot mesurar uns 5 centímetres) i del qual, fins ara, no es tenia constància segura de la seva presència a l’illa, tot i ser una espècie àmpliament descrita a la península ibèrica i les Illes Balears. La troballa s’ha confirmat a travès d’un article publicat al butlletí núm. 63 de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB) en la qual hi han participat diversos autors.

L’ E. Faber no produeix greus danys forestals, si bé afecta les soques dels pins. Les larves es desenvolupen generalment en soques que han estat tallades més de dos anys enrere. Les larves madures pupen per primavera i els adults emergeixen entre finals de maig i finals de setembre.

Els darrers anys s’han documentat quatre exemplars d’aquesta espècie quan, fins ara, només es tenia constància d’una cita que no havia estat corroborada. Els exemplars s’han localitzat als municipis de Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany.

Aquest recerca s’emmarca en la línia de col·laboració de la Conselleria amb el món acadèmic i científic i és fruit de la necessitat de conèixer amb més profunditat la fauna dels boscos de les Illes Balears, i així tenir-ne controlats els organismes de quarantena mantenint la capacitat de detectar insectes patògens en el seus primeres moments de introducció.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt