Ara llegint
Vicente Ribas Prats ha estat nomenat nou Bisbe d’Eivissa i Formentera

Vicente Ribas Prats ha estat nomenat nou Bisbe d’Eivissa i Formentera

La Santa Seu ha fet públic a les 12.00h. d’avui, dimecres 13 d’octubre, que el papa Francesc ha nomenat a mossèn Vicente Ribas Prats bisbe d’Eivissa i Formentera. Així ho ha comunicat la Nunciatura Apostòlica a Espanya a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

La seu d’Eivissa estava vacant després del trasllat de mossèn Vicente Juan Segura el passat 18 de gener de 2020 com a bisbe auxiliar de València. Ha estat al capdavant de la diòcesi des del 4 de febrer de 2020 com a administrador diocesà, mossèn Vicente Ribas Prats, rector de Santa Eulàlia i Sant Mateu.

Vicente Ribas es converteix així en el catorzè bisbe d’Eivissa i en el cinquè bisbe natural de les Pitiüses, després de mossèn. Jaume Cardona Tur, mossèn. Joan Torres Ribas, mossèn Fulgencio Torres Mayans, i mossèn Antoni Cardona Riera.

Bibliografia del nou bisbe


Vicente Ribas Prats va néixer el 12 de maig de 1968 a Eivissa, i va ser ordenat el 12 d’octubre de 1996 a la S.I. Catedral pel isbe Xavier Salinas. Va començar el seu ministeri pastoral com a Vicari de la Parròquia de Santa Creu d’Eivissa entre els anys 1996 i 2000. Un any després va ser nomenat capellà de el Col·legi Sa Real, i posteriorment Delegat de Pastoral Vocacional. L’any 2000 va ser nomenat Rector de Santa Gertrudis i Sant Mateu i Administrador Parroquial de Sant Miquel. L’any 2006 va ser nomenat Rector de Sant Miquel, membre de Consell de Consultors i Arxiprest de l’Arxiprestat de Santa Eulàlia. L’any 2008 va ser nomenat Rector de Santa Eulàlia des Riu, seguint com a Rector de Sant Mateu. L’any 2009 va ser nomenat canonge de la S.I. Catedral. El 15 de setembre de 2010 va ser nomenat Vicari General de la Diòcesi. El 2 de febrer de 2020 va ser nomenat Administrador Diocesà d’Eivissa i Formentera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt