Ara llegint
ABAQUA conduirà aigua potable de Manacor a Cala Millor passant per Sant Llorenç i Son Servera

ABAQUA conduirà aigua potable de Manacor a Cala Millor passant per Sant Llorenç i Son Servera

ABAQUA conduirà aigua potable de Manacor a Cala Millor passant per Sant Llorenç i Son Servera

El consell d’administració de l’Agència Balear de l’Aigua ha aprovat avui iniciar l’expedient de contractació del Servei de redacció i tramitació del projecte de les obres de construcció de la connexió en alta de Manacor fins a Cala Millor, amb un pressupost màxim de licitació de 363.000 euros, amb l’IVA inclòs.

L’actuació s’inclou en una planificació global de millora de l’abastament d’aigua potable a la zona del llevant de Mallorca que està dividida en diferents fases. Entre aquestes, s’inclou la prolongació de la xarxa en alta des de Manacor fins al nucli de Cala Millor, passant per Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera.

Aquesta infraestructura permetrà als ajuntaments disposar d’aigua de la xarxa en alta durant tot l’any i reduir l’ús de l’aigua dels aqüífers a l’hivern per aprofitar aquest recurs per a l’estiu, època en la qual es produeix un augment considerable de la demanda. D’aquesta manera, es facilitarà la recuperació dels aqüífers sobreexplotats amb una gestió més eficient del recurs.

El projecte preveu la construcció d’una conducció de fosa de 22,6 km de longitud i d’un diàmetre de 600 mm. Donades les cotes del terreny entre aquests punts no serà necessari el bombeig de les aigües. L’aigua circularà per gravetat del dipòsit de Manacor fins a un dipòsit de regulació de la xarxa que s’haurà de construir a Cala Millor. La capacitat d’aquest dipòsit serà de 6.000 m3. La conducció anirà preferentment per camins públics per tal d’evitar les expropiacions a particulars i les afeccions a altres administracions.

Actualment, es troben en la fase final d’execució les obres del tram Maria de la Salut-Petra i la redacció del projecte executiu de les obres del tram Petra-Manacor. S’han donat les primeres passes, també, per a licitar la redacció del projecte del tram que ha d’unir Manacor amb la costa sud-est de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt