Ara llegint
Deu persones acaben el curs de peó agrari i jardineria

Deu persones acaben el curs de peó agrari i jardineria

Deu persones acaben el curs de peó agrari i jardineria

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha clausurat aquest divendres la III edició del Punt de Formació Incorpora de peó d’agricultura i jardineria, en el qual la conselleria ha participat per primera vegada a través de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària de les Illes Balears (IRFAP).

El curs, que ha estat impartit pel GREC (Grup d’educadors de carrer i treball amb menors), entitat del grup Incorpora Balears, la Sapiència i Unió de Pagesos, ha tingut una durada de dos mesos. De la Concha ha destacat el paper del sector primari en la diversificació i en el futur de l’economia. «Tindreu èxit segur, és un sector que ens permet diversificar, volem que els joves ho considerin com una opció de feina, hi ha necessitat de personal qualificat i l’oportunitat de feina, hi guanyarem tots», ha remarcat.

La formació ha estat finalitzada per deu persones, derivades per entitats que treballen amb col·lectius vulnerables, quatre de les quals ja amb inserció laboral directa. Les altres sis començaran ara el període de pràctiques, dues de les quals a l’IRFAP de la conselleria. De la Concha ha recordat que «sé que tindreu feina, el sector primari va per amunt, és el futur, ja que ens dona l’únic imprescindible per a la vida, què és el menjar, i a les Illes és especialment important».

El curs ha tingut una part de formació teòrica i pràctica a indrets com la finca de Sa Granja, on hi ha, entre d’altres, la col·lecció de varietats de vinya. A banda de les competències específiques en matèria agrària, durant el curs, l’alumnat ha treballat competències transversals, com la comunicació, el respecte o el treball en equip, tant de manera individual com grupal. El Bisbe de Mallorca, per la seva banda, ha explicat «que el fet d’obrir llocs de feina, com aquests, és complir amb els drets humans, el dret a la feina». La directora del GREC, Carme Pujol, ha destacat «el bot de qualitat que ha suposat treballar a les instal·lacions i amb el personal de la conselleria».

A l’acte de clausura, celebrat a la seu de la DO Binissalem, hi ha assistit la consellera Mae de la Concha, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, el coordinador d’Incorpora Balears, Juan Pablo Rosano, la directora de GREC Incorpora, Carme Pujol, el director de la Sapiència, Toni Moyà, i el secretari general d’Unió de Pagesos de Mallorca, Sebastià Ordines. També han participat de l’acte els dos professors del curs, Estefanía González i Alberto Trabado, la cap de producció vegetal de l’IRFAP, Carme Garau, i el responsable de les bodegues José Luis Ferrer, José Luis Roses.

El Programa Incorpora, del qual forma part aquest Punt de Formació, va sorgir el 2006, impulsat per la Fundació ‘La Caixa’, amb l’objectiu de millorar la integració sociolaboral de les persones en situació o en risc d’exclusió social.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt