Ara llegint
Alumnes de 33 centres de primària de Mallorca recullen 53 tones de vidre per reciclar

Alumnes de 33 centres de primària de Mallorca recullen 53 tones de vidre per reciclar

La campanya de reciclatge de vidre enfocada als escolars de Mallorca ha aconseguit recuperar 53.506 quilograms d’envasos de vidre. En la campanya, hi han participat 33 centres de primària amb un total de 7.646 escolars d’entre 6 i 12 anys.

En la categoria A, en la qual competien centres de més de 250 alumnes, el CEIP Ses Rotes Velles de Calvià ha estat el centre guanyador de la categoria, amb una mitjana de 17 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.

En la categoria B, en què han participat els centres que tenen entre 250 i 150 alumnes de primària matriculats, el centre guanyador ha estat el CEIP Tresorer Cladera de Sa Pobla, amb una mitjana de 28,6 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.

En la categoria C, de centres de menys de 150 alumnes, el CEIP Calonge de Santanyí ha estat el centre guanyador de la categoria, amb una mitjana de 78,9 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el tècnic de gerència a les Illes Balears d’Ecovidrio, Iván Tolsà han lliurat els premis als centres guanyadors en cada categoria: el CEIP Ses Rotes Velles, el CEIP Tresorer Cladera  i el CEIP Calonge.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha entregat els guardons i ha destacat que «la campanya Los Peque Recicladores (‘Els Petits Recicladors’) que hem fet a les escoles ha estat un èxit perquè s’han presentat projectes creatius, educatius i, sobretot, molt necessaris» i ha afegit que aquestes iniciatives «són de gran importància en la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre on l’educació ambiental juga un paper clau per a petits i grans».

Les autoritats, al centre Ses Rotes Velles de Calvià.
El CEIP Tresorer Cladera, un dels guardonats.

Per la seva banda, la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, ha valorat molt positivament la resposta dels nins i les nines al reciclatge de  vidre i ha avançat que «ben aviat ens posarem de nou en marxa amb Ecovidrio per augmentar el nombre de centres que vulguin participar en aquesta campanya de recollida de vidre».

Per a la campanya «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’), Ecovidrio va instal·lar un contenidor verd a cada escola de manera que el centre que més quilògrams de vidre aconseguís reciclar per alumne matriculat seria el guanyador de la competició. A cada categoria el premi és un xec de 1.000 euros per gastar en material escolar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt