Ara llegint
Amàlia Salas, la nova gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover de Manacor

Amàlia Salas, la nova gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover de Manacor

Amàlia Salas, la nova gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover de Manacor

Amàlia Salas (Felanitx, 1984) ha avui pres possessió, davant el batle de Manacor, Miquel Oliver, com a nova gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Llicenciada en Història de l’Art i Màster en Patrimoni Cultural: investigació i gestió per la Universitat de les Illes Balears, ha exercit des de 2021 com a gestora de la Fundació Cosme Bauçà de Felanitx, duent a terme tasques de de programació d’esdeveniments i activitats, catalogació, creació del programa educatiu per escolars i la seva posada en pràctica i visites per públic general. Salas compta amb una trajectòria professional sòlida vinculada al món cultural de Mallorca. 

Salas pren el relleu de Cristina Duran, l’anterior gerent de la Institució, amb el repte de consolidar la tasca feta i impulsar la casa gran de la cultura manacorina i catalana com a espai de coneixement. 

La Institució Pública Antoni Maria Alcover va néixer el 1999 i des de l’any 2010 té la seu al carrer Pare Andreu Fernández número 12 de Manacor. Han dirigit la Institució Magdalena Gelabert (2004-2017), Bàrbara Sagrera (2017-2020), Joan Sitges (2021) i Cristina Duran (2021-2023). 

La comesa de la Institució és divulgar la vida i l’obra d’Alcover, mantenir viu el seu llegat i donar a conèixer la seva ingent tasca. Així mateix, forma part d’aquest objectiu donar suport a la investigació i a la recerca sobre qualsevol dels punts d’interès que pot suscitar la figura d’Alcover, així com també l’organització d’activitats culturals que ajudin a promoure i difondre la llengua i la cultura catalanes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt