Ara llegint
ARCA s’ofereix al bisbat de Mallorca per treballar per evitar el deteriorament i declivi de l’ermita de Betlem

ARCA s’ofereix al bisbat de Mallorca per treballar per evitar el deteriorament i declivi de l’ermita de Betlem

L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha adreçat una carta al Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, per manifestar el seu interès en col.laborar, dins la mesura de les seves possibilitats, en el mantenimet de l’ermita de Betlem ubicada a Artà i el seu entorn. Aquest fet és, diuen, compatible amb qualsevol projecte de reactivació de la vida religiosa al recinte per part de l’Església.

“Pensam que ARCA pot col.laborar amb les persones que ara cuiden el lloc i pot ajudar de forma activa en el manteniment de l’ermita i del seu entorn evitant, així, un futur deteriorament i declivi. Aquesta tasca sempre estaria coordinada amb el Bisbat de Mallorca i el propietari de l’Ermita de Betlem”, han explicat mitjançant un comunicat.

Des d’ARCA recorden que l’ermita sempre ha estat molt estimada per la gent d’Artà i la resta de l’illa. El silenci, la humiltat del lloc, en consonància amb la vida eremítica que allà es donava, a més de l’espectacular entorn natural, el fa un lloc especial a conservar pel futur, recorden.

Creuen, emperò que “l’estat de deteriorament d’alguns espais del conjunt de s’Ermita, especialment les marjades exteriors, és indiscutible i preocupa a la nostra entitat”. Per això expliquen que “voldríem col·laborar a esmenar-ho, en la mesura de les nostres possibilitats”. 

Asseguren que és una sort que l’edifici va ser revisat i les seves teulades foren restaurades fa uns anys i no fa patir més que per necessitat de manteniment.

L’objectiu final seria aconseguir garantir un futur digne i consonant amb l’estima de la ciutadania i els valors de l’entorn. Tot compatible amb el manteniment dels usos religiosos i eremítics sí hi hagués la possibilitat de recuperar-los, expliquen.

Des de l’entitat creuen que “la defensa i la cura del Patrimoni és responsabilitat de tothom i que l’estima per aquest lloc únic de Betlem és indiscutible perquè a més, té un entorn natural i un paisatge senyers de la nostra illa”. Es tracta, per tant, de preservar la solitud, el silenci, els valors naturals, els valors culturals i històrics sempre compatibles amb els religiosos del lloc.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt