Ara llegint
Artà entra en el tram final de l’elaboració del Pla estratègic participatiu d’igualtat

Artà entra en el tram final de l’elaboració del Pla estratègic participatiu d’igualtat

El Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI) d’Arta és a punt de veure la llum. Després de mesos de feina intensa, dilluns passat es varen celebrar dues reunions clau que marquen la recta final del procés. Aquestes trobades, que van reunir tant la Comissió d’Igualtat com el Consell d’Igualtat, suposen els darrers passos abans que el document sigui presentat al Ple municipal per a la seva aprovació definitiva, prevista per al mes de setembre.

La Comissió d’Igualtat, formada per personal tècnic municipal i representants dels diferents partits polítics, i el Consell d’Igualtat, integrat per entitats i persones de referència del municipi, varen revisar conjuntament el document explicatiu amb el qual s’ha treballat fins ara. Aquest informe recull les fases realitzades, les accions participatives i les propostes resultants d’un procés participatiu que ha implicat àmpliament la ciutadania. Durant aquestes reunions, es varen repassar totes les propostes d’acció per tal de polir els darrers detalls del document final.

L’Ajuntament ha volgut destacar i agrair la implicació de totes les persones que han participat en aquest procés. La seva col·laboració ha estat fonamental per aconseguir que el PEPI sigui una eina robusta i inclusiva, que reflecteixi la realitat i les necessitats del municipi en matèria d’igualtat de gènere.

Un procés marcat per la participació

Des del començament, la participació ha estat el fil conductor del PEPI, tal com indica el mateix nom del projecte. Conscients de la importància de conèixer la realitat del municipi des de totes les perspectives, s’ha realitzat un procés exhaustiu de recollida d’informació i d’opinions a través de diverses accions.

En aquest sentit, s’han organitzat set tallers en els centres educatius d’Arta, que han involucrat infants i joves d’entre 3 i 18 anys, permetent-los expressar les seves visions sobre la igualtat. Paral·lelament, es varen distribuir 1.146 qüestionaris a la ciutadania, amb preguntes específiques sobre gènere, que han estat una altra font valuosa d’informació. A més, s’han dut a terme entrevistes amb personal tècnic municipal i 26 entitats i agents clau del municipi, així com 10 grups focals amb famílies, joves i dones de diferents edats, utilitzant una tècnica qualitativa per analitzar les opinions i actituds d’aquests col·lectius.

Totes aquestes accions participatives han generat un ampli ventall de conclusions i propostes, que s’han incorporat al document final del PEPI. Així, el Pla no només respon a la realitat de la igualtat de gènere al municipi, sinó que ho fa a partir de les aportacions de la pròpia ciutadania.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt