Ara llegint
Artà es prepara per a una gran crisi de l’aigua i prohibeix construir més piscines

Artà es prepara per a una gran crisi de l’aigua i prohibeix construir més piscines

Artà es prepara per a una gran crisi de l'aigua i prohibeix construir més piscines

L’Ajuntament d’Artà va aprovar ahir, en una sessió extraordinària i urgent del Ple municipal, la suspensió de l’atorgament de tota classe d’autoritzacions i llicències urbanístiques per construir, ampliar i reformar piscines, instal·lacions o qualsevol dipòsit d’aigua amb finalitats recreatives o decoratives a tot el municipi.

Ho ha fet motivat per la delicada situació d’aquest recurs amb l’objecte de poder estudiar i formular la presentació de noves mesures d’estalvi d’aigua a través de la modificació puntual 6 de les Normes subsidiàries (NS), segons va detallar el batle, Manuel Galán.

La durada d’aquesta suspensió s’ha aprovat per un termini màxim d’un any o fins a l’aprovació inicial de les NS. Aquestes propostes han obtingut els vots a favor dels regidors del PSIB-PSOE, El PI-Proposta per les Illes i els Independents d’Artà, mentre que els del Partit Popular s’han abstingut.  

El Pla de gestió sostenible de l’aigua d’Artà (2022-2027), aprovat fa 9 mesos, posa en evidència la necessitat de dur a terme actuacions per millorar la distribució i el consum d’aigua i gestionar la demanda d’una forma més eficient, segons han detallat des del consistori artanenc. En aquest marc, s’han pres mesures per intentar reconduir aquesta situació a curt termini, sobretot a la Colònia de Sant Pere, on la necessitat ha esdevingut urgent.

Així, l’Ajuntament s’ha reunit amb la ciutadania al llarg de les darreres setmanes, ha dictat un decret de Batlia amb mesures per la situació de sequera i s’han enviat cartes als grans consumidors i als habitatges d’estades turístiques vacacionals per alertar d’aquesta situació. Per altra banda, la Brigada Municipal treballa des de fa unes setmanes, de manera més intensa, en la detecció i reparació de fuites a la xarxa. 

Finalment, aquesta setmana començaran les feines de perforació del nou pou Ametlerar 4, que ha estat autoritzat per la Direcció General de Recursos Hídrics i que permetrà comptar amb un subministrament extra d’aquest recurs. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt