Ara llegint
Canvi de fisonomia a l’entrada a Manacor, que hi guanya en fluïdesa i en espai per a peatons i ciclistes

Canvi de fisonomia a l’entrada a Manacor, que hi guanya en fluïdesa i en espai per a peatons i ciclistes

El Consell de Mallorca ha donat avui per finalitzades les obres de construcció del carril zero (o d’incorporació directa) a la rotonda d’accés a Manacor a la Ma-15 per eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta en direcció a Palma. També s’ha executat una via ciclista a l’entrada del poble.

La presidenta d’aquesta institució, Catalina Cladera, ha apuntat que «donem resposta a una reivindicació dels veïnats i veïnades de Manacor, amb una intervenció que millora la fluïdesa i la seguretat viària a la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma. I a més incorporem un carril bici i per a vianants, en favor de la mobilitat sostenible».

El projecte ha desenvolupat un carril directe (o carril zero) des de la variant Nord cap a la Ma-15 en direcció Palma per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda així com donar fluïdesa a la circulació per la variant Nord (que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç) i incrementar la seguretat viària de la zona.

El pressupost de tota l’obra ha estat de 686.787 euros.

A més, a conseqüència de l’exposició pública del projecte, es varen acceptar les al·legacions i també s’ha millorat el paviment del romanent de l’antiga carretera de Manacor per facilitar l’entrada dels veïns que viuen a la zona.

El conseller Sevillano ha afirmat que «el projecte que hem realitzat ens fa estar especialment contents, com a manacorí que soc, encara més. Perquè no sols millora la fluïdesa i la seguretat viària en la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma, sinó que, a més, millorem molt paisatgísticament l’entrada a la ciutat  i gràcies a la incorporació d’un carril bici i per a vianants, fem una millora a favor de la mobilitat sostenible que ens permet deixar connectat Manacor amb Palma amb bicicleta, enllaçant amb aquest carril bici».

Les obres que avui han finalitzat han incorporat també la traça d’un vial cívic nou per a bicicletes i vianants, que connecta el vial de servei de la Ma-15 amb l’entrada de Manacor, i dona continuïtat al llarg de tot el bulevard d’entrada al municipi fins a la rotonda del supermercat (Híper Centro). Una vegada entrat a l’espai urbà, el vial cívic se separa en dues vies i dona espais diferenciats per a bicicletes i per a vianants. D’aquesta manera, hi ha una alternativa segura per a totes les persones que, fins ara, transitaven per aquest tram pròxim als vehicles.

Addicionalment, s’ha fet un reforç del ferm de tot l’entorn de la rotonda i els accessos, amb fresatge, una capa nova de rodolament i també amb senyalització horitzontal. A més, s’han inclòs millores en l’entorn: illetes, voreres, senyalització, il·luminació LED de baix consum.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt