Ara llegint
El Consell de Mallorca, en desacord amb la qualitat de la restauració de l’orgue del Convent de Manacor

El Consell de Mallorca, en desacord amb la qualitat de la restauració de l’orgue del Convent de Manacor

El Consell de Mallorca, en desacord amb la qualitat de la restauració de l'orgue del Convent de Manacor

El Consell de Mallorca ha demanat un informe extern per avaluar la restauració de l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, que es va inaugurar l’any 2022. La institució insular ha pres aquesta mesura davant diferents denúncies que han arribat a la direcció insular de Patrimoni i que, segons han indicat, posen en dubte la feina feta. 

Fonts del Consell de Mallorca han explicatg que diferents particulars han presentat documentació a través de la qual denuncien irregularitats en la restauració. Les veus més crítiques apunten que no s’han respectat els materials característics d’aquest monument i apunten a destrucció de patrimoni, entre d’altres qüestions. 

La inversió del Consell de Mallorca en aquest orgue va ser de més de 300.000 euros, per la qual cosa, l’actual equip de govern considera necessari avaluar les actuacions que es varen dur a terme entre 2018 i 2022 davant els dubtes que plantegen diferents denúncies.

La intervenció realitzada havia de servir per completar i millorar les dues restauracions anteriors de l’orgue, una de final del segle XIX i una altra de final del segle XX, unes feines que no havien permès recuperar totalment el so de l’orgue. La tasca fou realitzada pels restauradors Wilfried Praet i Maria del Mar Riera i es va qualificar de “restauració total”. A més, es varen aprofitar els treballs per incorporar altres elements que l’orgue no tenia, com ara el pedalier o el registre del cant d’un rossinyol.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt