Ara llegint
Artà rep ajudes europees per a la compra del Museu Regional i d’un solar per aparcament

Artà rep ajudes europees per a la compra del Museu Regional i d’un solar per aparcament

Artà rep ajudes europees per a la compra del Museu Regional i d'un solar per aparcament

L’Ajuntament d’Artà comptarà amb prop de 2 milions d’euros per a l’adquisició de l’edifici del Museu Regional d’Artà i per cobrir la compra del solar on s’ubica l’aparcament de terra de Sa Clota (operació realitzada l’any passat).

Aquests varen ser els dos projectes presentats pel consistori d’Artà a la convocatòria de subvencions per a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears en l’àmbit turístic, finançada per la Unió Europea amb els fons Next Generation.

Aprovades inicialment per abril, les dues subvencions han estat concedides ara pel conseller de Turisme, Cultura i Esport. Concretament, Artà comptarà amb 1.039.992 euros per a l’adquisició de l’edifici del Museu Regional d’Artà, que s’ha de fer efectiva abans del 31 de desembre de 2024, i amb 918.885 euros per cobrir la inversió feta a l’aparcament de terra de Sa Clota.

Revalorar el Museu Regional

Respecte al Museu Regional d’Artà, l’Ajuntament estudiarà com pot revalorar aquest espai. La seva idea és reconvertir la planta baixa en un espai que pugui tenir un ús social i cultural per a la gent del poble, i valorarà les opcions que té per dur-ho a terme. La primera i la segona planta de l’edifici continuaran albergant les diferents col·leccions d’història natural i arqueologia que en el seu moment varen ser cedides al poble d’Artà per particulars i que actualment estan obertes al públic.

El Museu Regional d’Artà es va inaugurar l’any 1927 a partir de la iniciativa d’un grup d’erudits locals interessats en la preservació i la difusió del patrimoni cultural, artístic i històric del municipi. El Museu està dividit en dues seccions: la d’història natural i la d’arqueologia.

El fons existeix gràcies als treballs fets pel propi Museu i a les donacions particulars. La més destacable és la que va fer el farmacèutic Llorenç Garcias i Font, un dels seus promotors, qui va donar una valuosa col·lecció de fauna.

El Museu està gestionat per una fundació, el patronat de la qual està format per l’Obra Social de Sa Nostra, l’Ajuntament d’Artà i la Parròquia. L’edifici on està situat és propietat de Sa Nostra.

Per la seva banda, l’aparcament de Sa Clota, habilitat fa tres anys, està situat a la sortida del poble cap a l’ermita de Betlem i té capacitat per 209 vehicles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt