Ara llegint
El Consell millorarà la via Manacor-Felanitx i construirà una rotonda per accedir a Son Macià

El Consell millorarà la via Manacor-Felanitx i construirà una rotonda per accedir a Son Macià

La carretera que uneix Manacor i Felanitx, que presenta un elevat volum d’accidentabilitat, serà millorada amb una nova capa asfàltica i vorals que contribuiran a millorar la seguretat als seus usuaris. A més, es crearà una rotonda a la intersecció amb la carretera que condueix al nucli de Son Macià.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat del director en cap, Miguel Ángel Sagrera, i l’equip de l’àrea responsable del projecte han presentat avui horabaixa al Centre Cívic de Son Macià una sèrie de millores a la carretera que uneix Manacor amb Santanyí (Ma-14). A aquest acte també hi han assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver, així com altres representants del consistori manacorí.

En concret, el projecte preveu reforçar el ferm del tram entre Manacor i Felanitx, una carretera de doble sentit i una amplada mitjana total de 10 metres, a la qual s’afegiran vorals a cada costat per millorar la seguretat en la circulació de la via, que a més actualment presenta un ferm amb un aspecte molt degradat.

El conseller ha expressat “amb aquesta actuació donam solució a una carretera que fa anys hauria d’haver estat millorada.” “L’estat del ferm es troba en mal estat així com els vorals, ambdues coses suposen un perill pels més usuaris de la via, amb aquesta actuació resoldrem aquests problemes, a més a més aprofitam per millorar la intersecció cap a Son Macià, solució que avui hem pogut presentar als veïns i veïnes amb molt bona acollida”.

“Per una altra banda estem molt orgullosos de poder anunciar que aquest projecte serà el primer que es farà amb la nova instrucció de mescles asfàltiques sostenibles, que el Consell de Mallorca va aprovar fa uns mesos convertint-se en el primer territori de l’estat en autoimposar-se l’obligació de disposar aquests elements a les nostres carreteres. Així feim servir material reciclats com neumàtics al llarg dels 8 quilòmetres del projecte”.

Una rotonda

L’actuació es complementarà amb la millora de la intersecció de Son Macià, ubicada entre els quilòmetres 25,3 i 25,7 de l’Ma-14, que actualment té un índex de sinistralitat alt. Amb la intenció de reduir el perill, s’hi construirà una rotonda de dos carrils de circulació i 3,5 metres d’amplada, que distribuirà el trànsit del ramal de Son Macià i el camí dels Horts. A més, aquesta actuació permetrà fer canvis de sentit en totes les direccions.

També per millorar la seguretat, en els 100 metres adjacents a la intersecció provinent de Felanitx en sentit Manacor i aprofitant un romanent de Carreteres, es farà una intervenció per permetre girar cap a l’àrea de servei i poder accedir al camí dels Horts. Així mateix, s’habilitarà com a zona de descans.

L’interior de la rotonda es condicionarà mitjançant l’extensió de terra vegetal, graveta de marès i mulch forestal per a la plantació de vegetació i s’hi farà servir material reciclat. Per facilitar la integració i reduir costs de manteniment, s’ha triat vegetació autòctona. En concret, es plantaran garrovers i plantes arbustives.

A més, es preveu la instal·lació d’enllumenat LED de baix consum en tot el tram així com la millora del drenatge de la via. També s’hi col·locarà senyalització horitzontal i vertical.

El projecte, que el conseller Sevillano va aprovar fa dues setmanes i que aviat començarà l’expedient de contractació per adjudicar les obres, té un pressupost de 2,7 milions d’euros i un termini d’execució de 6 mesos.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt