Ara llegint
El Govern anuncia una millora del Transport públic a la zona de Ponent

El Govern anuncia una millora del Transport públic a la zona de Ponent

La nova xarxa de TIB que entra en funcionament aquest gener està dividida en tres lots. Tres zones gestionades per tres empreses concessionàries diferents. El lot 1 correspon a la zona Ponent (Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Palma), el lot 2 correspon a la zona Nord (Puigpunyent, Marratxí, Bunyola, Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Fornalutx, Alaró, Consell, Pollença, Selva, Lloseta, Campanet, Mancor de la Vall, Inca, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Muro, Alcúdia, Santa Margalida, Llubí, Sa Pobla, Búger, Artà,  Palma.) i el lot 3 a la zona Llevant/Migjorn (Ariany, Maria de la Salut, Sineu, Sant Joan, Petra, Lloret, Algaida, Montuïri, Porreres, Llucmajor, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Artà, Capdepera, Felanitx, Santanyí, Campos, Ses Salines, Vilafranca, Palma).

Amb l’entrada en funcionament del nou TIB s’augmenta la qualitat del servei, s’incrementen freqüències i es milloren les connexions a la totalitat de la xarxa. També cal recordar que la nova xarxa disposarà d’una flota sostenible i 100% nova.

En concret, pel que fa al lot 1, zona gestionada per l’empresa concessionària Moventis,  s’incrementa un 90% el servei i un 65,6% els quilòmetres recorreguts. A Es Capdellà i Calvià es crea una connexió directa amb Palmanova i Son Caliu, a través de noves parades a la carretera Ma-1C. A més, s’incrementa notablement el nombre d’ expedicions diàries. Els usuaris de Peguera disposen de connexió directa amb Palma sense passar per Santa Ponça, un servei més proper amb pujada i baixada al Bulevard de Peguera. Igualment, es crea una línia pròpia entre Santa Ponça i Palma. A Costa de la Calma s’incrementa substancialment el nombre diari d’expedicions cap a Palma,12 en dia feiner. Es crea una connexió directa amb Palmanova i Son Caliu, a través de noves parades a la carretera Ma-1C i una nova línia de connexió directa amb Peguera i els nuclis del municipi d’Andratx. La línia que enllaça El Toro i Son Ferrer amb Palma ofereix 13 expedicions. També s’incrementa l’oferta de les connexions urbanes amb la resta de nuclis del municipi de Calvià amb 1 bus cada 50 minuts. Pel que fa a Palmanova i Magaluf, disposen d’una línia directa per autopista cap a Palma, sense circular per la carretera vella d’Andratx ni pel Passeig Marítim de Palma. Això suposa un estalvi de fins a 30 minuts de temps de trajecte per arribar a Palma.

A més, a la zona oest de Palmanova es crea una nova parada a l’altura del carrer Germans Montcada, amb 2 noves línies que connectaran amb el Toro – Son Ferrer i Santa Ponça – Costa de la Calma – Galatzó – Son Bugadelles – Calvià – es Capdellà. Son Caliu és capçalera d’una línia cap a Palma amb freqüència de 50 minuts, amb la qual cosa els seus usuaris asseguren plaça per anar cap a Palma. Els usuaris de Costa d’en Blanes, Portals Nous, Bendinat i Cas Català disposen d’ una freqüència més alta a l’hora punta (cada 50’ enlloc de 60’) i més directe per arribar a Palma. A més, El Toro, Son Ferrer, Palmanova, Magaluf, Son Caliu, Costa d’en Blanes, Portals Nous, Bendinat i Cas Català es connecten amb Andratx amb transbord i coordinació horària a sa Pinada.

El lot 1 disposarà a partir de gener de 50 busos de GNC i 5 híbrids-elèctrics. D’aquestes 55 busos, 20 són de 18 metres adaptant així la capacitat dels vehicles a la demanda prevista de cada línia. A més, totes les línies d’Andratx i Calvià tindran busos de pis baix.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt