Ara llegint
El Museu d’Història de Manacor estrena la Sala Medieval Cristiana

El Museu d’Història de Manacor estrena la Sala Medieval Cristiana

El Museu d'Història de Manacor estrena la Sala Medieval Cristiana

El Museu d’Història de Manacor va viure ahir horabaixa un moment molt especial. Després de vuit anys immers en un procés de renovació de les diferents sales de l’exposició permanent, el Museu va inaugurar la Sala Medieval Cristiana, una sala de nova factura que segueix les directrius d’accessibilitat que el Museu d’Història de Manacor ja havia encetat a les anteriors sales.

La Sala Medieval Cristiana té tres grans reptes per endavant. En primer lloc, explicar l’època medieval des d’un punt de vista de les troballes històriques i la col·lecció de peces de Manacor que hi ha al Museu. En segon lloc, divulgar la història d’una manera lúdica i donant a conèixer al públic aspectes desconeguts de la història medieval local. I, finalment, fer la sala accessible a tot tipus de públics; per això, tots els textos de l’exposició estan en format de lectura fàcil i han estat validats per la coordinadora balear. Així mateix, també compta amb un espai didàctic de lectura i joc.

El cent per cent del material que s’exposa en aquesta nova sala és manacorí i compta amb 58 peces entre escultura, ceràmica i metall, segons varen destacar els responsables durant la inauguració.

La inauguració de la Sala Medieval Cristiana va comptar amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Cultura, Ferran Montero; i la directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas; a més d’altres representants de la corporació municipal i un nombrós públic assistent. La directora del Museu, Magdalena Salas, va agrair la col·laboració de totes les persones i institucions que han fet possible aquest nou espai i va expressar el desig del Museu de seguir creixent.

Per la seva part, el batle de Manacor, Miquel Oliver, va destacar la passió i la professionalitat de Salas, que ha impulsat aquesta nova sala, alhora que va posar de manifest la importància del patrimoni històric i cultural que recull per primera vegada la nova sala medieval del Museu d’Història de Manacor. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt