Ara llegint
Felanitx instal·la plaques solars a l’oficina de turisme, la seu de la brigada d’obres i l’edifici consistorial

Felanitx instal·la plaques solars a l’oficina de turisme, la seu de la brigada d’obres i l’edifici consistorial

Felanitx instal·la plaques solars a l'oficina de turisme, la seu de la brigada d'obres i l'edifici consistorial

L’Ajuntament de Felanitx ha impulsat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents edificis municipals amb la intenció de reduir la factura elèctrica i obtenir el consum d’energia verda.

En aquest moment ja s’han col·locat les plaques de l’Oficina de Turisme de Portocolom. Allà s’hi han instal·lat plaques que produeixen 5,5 kW amb un pressupost de 12.350 euros, IVA inclòs. La seva producció elèctrica es destina a cobrir part del consum de la pròpia oficina.

El segon punt d’instal·lació és l’edifici de la Brigada Municipal. S’han instal·lat 49,5 kW de plaques. En aquest cas el pressupost ha pujat a 51.000 euros, IVA inclòs. La seva producció elèctrica es destina a cobrir part del consum de les bombes d’impulsió d’aigua del municipi. Finalment, en aquests moments està en execució la instal·lació de 18 kW a la Casa Consistorial. En aquest cas el pressupost és de 38.700 euros, IVA inclòs, i la seva producció elèctrica es destinarà a cobrir part del consum del mateix ajuntament.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, ha assenyalat que “aquesta és una aposta que fa l’Ajuntament per a l’energia renovable amb l’objectiu de caminar cap a unes instal·lacions i un municipi més sostenible”. Amb aquests tres projectes de plaques solars “l’Ajuntament dona exemple del que ha de ser el futur de l’energia i volem que la ciutadania en sigui conscient del canvi d’aquest model energètic”, conclou Soler.

El cost total de les obres és de més de 100.000 euros i 84.000 són finançats pel Consell de Mallorca dins el Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt