Ara llegint
El pressupost d’Hisenda i Funció Pública arriba als 51,3 milions d’euros

El pressupost d’Hisenda i Funció Pública arriba als 51,3 milions d’euros

El Departament d’Hisenda i Funció Pública té previst per l’any 2022 arribar als 51,3 milions d’euros, un milió i mig més que l’any anterior. El Servei de Bombers que té el 48,1% dels pressupostos del Departament, disposarà de 24,6 milions d’euros durant el 2022.

L’any que ve es duran a terme projectes de renovació i ampliació d’infraestructures del servei de Bombers del Consell de Mallorca entre les quals destaquen l’inici de la reforma integral del parc de Manacor i l’obra del parc de Santanyí. I també el projecte del parc de Marratxí on també s’ubicarà la nova prefectura del servei de Bombers de Mallorca. Al mateix temps, continuarà amb el pla de renovació de la flota, amb l’adquisició de nous vehicles que no han arribat enguany a causa de l’escassetat global de subministraments provocada per la Covid-19. Es tracta de dues bombes urbanes lleugeres, una bomba forestal lleugera, un furgó per accidents i rescats i un vehicle per al subministrament d’aigua als camions. També està previst continuar amb el projecte bianual de renovació dels equips de protecció individual de vestuari.

La direcció insular de Funció Pública que disposa de 4,26 milions d’euros per l’any 2022. L’any que ve continuaran les oposicions de 32 places de bombers, de les quals ja s’ha completat la primera de les tres proves previstes. Al mateix temps es desenvoluparan els processos necessaris per donar compliment a les mesures per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública. L’any que ve aquest departament avançarà amb la implantació del programari de gestió de recursos humans per millorar l’eficiència del departament, i continuarà amb la implantació del teletreball, una vegada derogades les normatives de treball a distància Covid, sense oblidar l’impuls a la carrera professional i a la formació del personal.

Per la seva banda, la direcció insular d’Hisenda i Pressuposts disposa de 4,77 milions d’euros per a l’any que ve, continua impulsant els projectes estratègics i transversals en matèria econòmica amb altres administracions, dota el Fons de Contingència amb 100 mil euros i preveu la possibilitat, en cas de ser necessari, d’un endeutament de 19,7 Milions d’euros. El Consell de Mallorca és una entitat sanejada. En els darrers anys, en un context econòmic favorable, la institució insular ha fet un esforç considerable en la reducció del deute, passant dels 213.464.801 euros de deute viu que mantenia en 2012, als 8,5 milions d’euros a finals de 2021.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt