Ara llegint
El refugi de fauna de Sa Torre, a Capdepera, passa de 23 a 84 hectàrees de superfície

El refugi de fauna de Sa Torre, a Capdepera, passa de 23 a 84 hectàrees de superfície

El Consell de Mallorca ha autoritzat l’ampliació del refugi de fauna de Sa Torre, a Capdepera, promogut pel GOB i els propietaris de la zona. Amb aquesta ampliació de 23 hectàrees el refugi passa a comptar amb una extensió total de 84 hectàrees i es converteix en el segon més gran dels impulsats pel GOB a l’illa de Mallorca.

La zona incorporada està formada per conreus de secà amb fruiters, i també per una part important de zona forestal, amb garriga coberta de pinar. La diversitat d’hàbitats presents, agraris i forestals, sumada a la superfície considerable del refugi el converteixen en un espai molt favorable per a la recuperació i conservació de la fauna silvestre.

Actualment són ja 51 els refugis de fauna declarats a Mallorca que han estat promoguts pel GOB, sumant 1.840 hectàrees. Existeixen una vintena més de refugis declarats a finques públiques, promoguts per la pròpia administració.

Segons ha explicat el grup ecologista, el GOB impulsa la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l’objectiu d’aconseguir augmentar la superfície on no es caça a Mallorca. Recorden que “l’illa té una densitat de caça altíssima, pel que consideram necessària l’existència de zones on la fauna no pateixi els impactes que genera la pràctica cinegètica”.

Des de començaments del mes d’octubre està arribant a les illes la població hivernant de tords, l’espècie més abatuda a les Balears, pel que en les properes setmanes la intensificació de l’activitat cinegètica a fora vila serà ben evident, expliquen des del GOB. “Aprofitam idò per animar els propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna, per al que oferim el nostre assessorament i col·laboració”, conclouen.

Recorden que el requisit per a declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertànyer a un o a més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel·les de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt