Ara llegint
Esbucat el parc de bombers de Manacor per donar pas a la construcció de les noves instal·lacions

Esbucat el parc de bombers de Manacor per donar pas a la construcció de les noves instal·lacions

Esbucat el parc de bombers de Manacor per a la construcció de les noves instal·lacions

La reforma integral del parc de bombers de Manacor continua endavant. L’edifici antic dels Bombers de Mallorca al municipi ja s’ha esbucat i ara començaran les tasques de construcció del complex nou. Amb la renovació del parc, s’aconseguiran unes instal·lacions modernes, dissenyades amb materials actuals i respectuosos des del punt de vista mediambiental, que tindran espais adequats per a les tasques que desenvolupa el personal del servei de bombers amb condicions de confort, segons han detallat des del Consell de Mallorca.

Per a la reforma integral del parc, s’han hagut d’esbucar totes les edificacions del complex, ja que havien quedat obsoletes —es varen construir l’any 1987— i es necessita més superfície i una renovació de les instal·lacions. Aquest projecte es convertirà en el model de referència dels futurs parcs dels Bombers de Mallorca, ja que optimitza diferents variables com el sistema constructiu, la capacitat operativa i aspectes energètics o equipaments. El pressupost per a la reforma integral és de 3.7 milions d’euros.

Provisionalment, mentre es du a terme la reforma del parc, la dotació de Manacor s’ha traslladat a una nau que s’ha llogat al polígon. S’hi han ubicat tot el personal, els vehicles i el material. La dotació dels Bombers de Manacor dona servei al municipi i a bona part de les comarques del Llevant i del Pla de Mallorca.

L’edifici nou tindrà un total de 1.530,84 metres quadrats i triplica la superfície útil de les instal·lacions. Estan repartits en dues plantes, a més d’una torre de pràctiques de 104 metres quadrats. La reforma integral del parc ha replantejat l’entrada i la sortida de vehicles, perquè sigui la més ràpida possible quan hi hagi una emergència.

El projecte augmentarà la capacitat màxima de la dotació del parc a vuit bombers per dia, tot i que es mantindrà la dotació actual de sis per dia. Les instal·lacions noves tindran capacitat per a 50 funcionaris —taquilles, armaris per als equips de protecció individual, etc.—, que hi treballaran per torns.

Una torre pionera

El parc de bombers nou tindrà una torre de pràctiques pionera, que donarà resposta a les necessitats diàries de formació i pràctiques del personal, amb diferents escenaris i capacitats. A més, el projecte també inclou una zona de descontaminació, destinada a la protecció del personal tant durant la pandèmia com quan es treballi amb materials contaminants o perillosos. S’han optimitzat els circuits i els processos de descontaminació també per als vehicles, equips i maquinària.

Aquest model de parc nou ofereix millores en la distribució dels espais, que ara són més versàtils tenint en compte la modularitat en algunes zones, com el menjador, la sala d’estar, els despatxos o la sala de formació. Tot això permetrà una major adaptabilitat en diferents situacions (ingrés de més dones al servei, situacions de pandèmia, etc.). La instal·lació comptarà amb més espai per a magatzem a la zona del garatge de vehicles i s’incrementa l’espai de la zona del gimnàs, que tindrà una terrassa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt