Ara llegint
Esport, natura i cultura, els eixos de Cala Millor per reorientar la manera d’atraure turisme en un pla post covid

Esport, natura i cultura, els eixos de Cala Millor per reorientar la manera d’atraure turisme en un pla post covid

Grans esdeveniments esportius, natura i cultura són els eixos que la zona turística de Cala Millor proposa potenciar de cara a recuperar la normalitat a les temporades turístiques dels propers quatre exercicis, entenent que la pandèmia ha fet canviar la manera de fer turisme.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha participat avui a la reunió duta a terme entre els representats polítics dels dos municipis que conformen el Consorci de Turisme de Cala Millor, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, i el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, els regidors de turisme d’aquests municipis, representants de la Fundació Mallorca Turisme , la Direcció General de Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, i representants de la FEHM (Federació Empresarial Hotelera de Mallorca) i del sector privat. 

En aquest sentit, el Consorci ha presentat la guia RESCO, una guia de resistència, reorganització i recuperació que pretén ser la base per a adaptar el destí a les noves necessitats i definir els eixos pels quals aposta la destinació com a nou reclam turístic enfront de la resta de destinacions i ha demanat directament al conseller de Turisme, Andreu Serra, que el Consorci pugui optar a totes les convocatòries de subvencions que el Consell tregui per a grans esdeveniments esportius i es tingui en compte la destinació pel finançament parcial d’aquests projectes, que sense l’ajuda econòmica insular no serien possibles. 

El conseller Serra, per la seva banda, ha mostrat la màxima col·laboració i la seva clara intenció en aquesta cerca de sinergies conjuntes que suposaran un benefici per a la destinació però també pel turisme insular en general. Així, ha indicat que la Fundació Mallorca Turisme  i el Departament insular estan a total disposició del Consorci per posar en marxa el seu pla estratègic, enriquir el producte turístic i millorar el posicionament de la marca.  

En aquest marc, la col·laboració pública-privada i la cogovernança pública-pública són claus per a l’èxit de les propostes. Així, el Consorci de Turisme és el reflex d’aquesta unió publicoprivada que entén també la necessitat del treball amb altres entitats públiques amb competències per dur endavant els projectes que vagin sorgint.

Els esdeveniments a la destinació són la peça clau d’aquest projecte de reorganització i reestructuració que ja en té alguns d’encaminats així com la ja tradicional East Mallorca Cup de futbol i altres de nous com un ambiciós campionat de golf o altres actes culturals i artístics.

«Demanam al Consell que tengui en compte la zona del Llevant, ja que territorialment no té les avantatges de zones properes al port, aeroport i a la capital i davant aquesta desavantatge territorial necessitam l’ajuda autonòmica per crear productes d’interès i que suposin un valor afegit per a visitar la zona», ha explicat, Colau Bordal, president del Consorci de Turisme de Cala Millor. 

Des de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears s’han explicat de forma molt clara els fons «next generation», fons europeus que poden suposar una ajuda extra per a desenvolupar tota l’estratègia prevista. 

En aquest marc de col·laboració s’ha establert la idea de fer reunions periòdiques per posar en comú noves idees i projectes la primera de les quals ja ha sortit amb dada. El pròxim 7 de setembre es repetirà reunió amb els projectes presentats més desenvolupats per a cercar-ne la màxima eficàcia i que tinguin opcions reals de poder optar a aquestes ajudes insulars, autonòmiques i europees.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt