Ara llegint
Felanitx arranca el procés de buidatge de l’abocador de Ca n’Alou

Felanitx arranca el procés de buidatge de l’abocador de Ca n’Alou

L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’empresa Afex Obras i Servicios, ha iniciat la neteja de les botelles de vidre i plàstic situades a l’abocador a prop de la pedrera de Ca n’Alou entre la carretera de Felanitx a Portocolom.

Diferents operaris ja han retirat durant aquests dies, a mà, unes vint tones d’escombraria acumulada en els darrers anys en aquest espai.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha explicat que «aquesta setmana s’ha començat a retirar la part superficial que s’havia acumulat els darrers anys. La conselleria haurà d’analitzar el que hi ha davall i poder prendre una decisió de manera conjunta de l’actuació que s’ha de seguir fent»

Per la seva banda, la regidora de medi ambient, Catalina Soler ha explicat que «una vegada fetes les prospeccions ses determinarà si hi ha d’haver una restauració (abocar terra amb criteris tècnics) o una minarització (treure tot el que hi ha dins el subsol i analitzar si s’ha de dur a incinerar). Ha estat un procés llarg per no trobar el propietari, però no s’ha perdut ni un dia», ha conclòs Soler.

L’Ajuntament de Felanitx es va comprometre a retirar tots els envasos de la zona, el cost està valorat en 23.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt