Ara llegint
Voluntaris de la Creu Roja, en una jornada de recollida de fems marins a Cabrera

Voluntaris de la Creu Roja, en una jornada de recollida de fems marins a Cabrera

Una dotzena de voluntaris de Creu Roja ha pres part avui en una jornada de recollida de fems marins a les platges de Palangrers, Ensiola i Es Burrí, al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

L’acció s’emmarca en el projecte europeu Plastic Busters MPA finançat pel programa Interreg Med, i del qual es soci la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat. La iniciativa coincideix amb la campanya del projecte LIBERA “Units contra la basuraleza” i la iniciativa #lacaravisibledelplaneta per visibilitzar la contaminació per plàstics.

Per a la recollida de dades i caracterització dels residus recollits s’aplicarà la metodologia i els protocols harmonitzats establerts al projecte Plastic Busters, per tal d’identificar i mesurar la tipologia de residus que apareixen a les platges del Parc Nacional de Cabrera, i per tal d’analitzar i estudiar mesures per reduir i/o eliminar l’afecció pels plàstics als ecosistemes marins. A més al PN de Cabrera s’està fent especial esforç en la reducció de plàstics d’un sol ús (SUPs) per avançar cap a la seva eliminació.

La directora del Parc Nacional, Maria Francesca Lopez, ha explicat que “la iniciativa pretén aglutinar diferents projectes e iniciatives cap un mateix fi, que és la conservació dels nostres hàbitats naturals i la participació ciutadana i l’aprenentatge compartit”.

Plastic Busters MPAs té l’objectiu d’abordar l’impacte dels residus marins a les àrees protegides costeres i pelàgiques a través d’accions que aborden tot el cicle de gestió dels residus marins, des del monitoreig i l’evaluació fins a la prevenció i la mitigació.

El Parc Nacional és un dels dotze espais pilot on es desenvolupen o es desenvoluparan projectes de monitoreig, prevenció i mitigació de fems marins. El projecte es marca un termini de quatre anys amb l’objectiu d’entregar un diagnòstic quantitatiu i qualitatiu dels impactes dels residus a la mar a les Àrees Marines Protegides (AMP) de la mediterrània.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt