Ara llegint
Felanitx doblarà el nombre de punts de recàrrega elèctrica de vehicles amb set punts nous

Felanitx doblarà el nombre de punts de recàrrega elèctrica de vehicles amb set punts nous

L’Ajuntament de Felanitx ha anunciat que doblarà el nombre de punts de recàrrega elèctrica semi ràpida per a vehicles elèctrics al municipi, encaminant-se cap a una mobilitat i consum sostenible. Seran set punts nous,tres a Felanitx, un a s’Horta, un altre a Cas Concos i dos a Cala Ferrera, que se sumen als cinc ja existents “adquirint el compromís del consistori amb el medi ambient i la transició cap a una mobilitat sostenible”, segons han detallat des del municipi.

Tot serà possible gràcies a una subvenció, atorgada dins el marc de l’impost sobre estades turístiques de les Illes Balears de la Conselleria de Transició Energètica, que consta de 7.000 euros per punt. En total es preveu que l’Ajuntament rebi 49.000 euros. El Consistori haurà d’aportar aproximadament uns 45.000 euros més perquè sigui una realitat, una quantia que es pot veure incrementada per les despeses d’obra civil.

La regidora de contractació, Marta Cano ha dit que “és important el camí que hem de prendre que és donar impuls a les energies renovables i poder aconseguir que cada nucli pugui tenir aquests punts per poder evitar el que és la contaminació i assumir que el municipi sigui el més sostenible possible”.

D’altra banda, s’instal·laran a quatre punts més del municipi plaques fotovoltaiques. Una que servirà per reduir el consum d’electricitat derivat dels tres pous d’aigua al municipi, altra a l’Ajuntament per aconseguir ser més sostenible i les altres dues al centre cívic de Portocolom i al col·legi Reina Sofia de s’Horta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt