Ara llegint
El Consell reserva 500.000 euros per ajudes a cooperatives, confraries de pescadors i consells reguladors de la Tramuntana

El Consell reserva 500.000 euros per ajudes a cooperatives, confraries de pescadors i consells reguladors de la Tramuntana

El Consell de Mallorca ha presentat avui dematí la convocatòria de subvencions adreçada a les entitats agrícoles, ramaderes o de pescadors que desenvolupin el seu treball dins l’àmbit territorial i marítim de la Serra de Tramuntana, així com també als Consells Reguladors de Denominacions d’origen. L’import total ascendeix a 500.000 euros.

“Per conservar la Serra i mantenir els valors que li valgueren ser Patrimoni de la Humanitat, hem de fer que sigui econòmicament dinàmica i això vol dir donar suport a l’activitat agrícola, ramadera i pesquera que es desenvolupa en aquest espai, a més de reconèixer el paper fonamental que ha tengut i encara té el sector primari” ha expressat la presidenta Cladera. 

“Aquesta nova ajuda econòmica suposa un terç de la quantitat total que destina el Consorci Serra de Tramuntana en forma de subvencions, així que incrementam d’un milió a un milió i mig les ajudes a mantenir el paisatge, els valors i l’economia de la Serra”.

Cladera ha remarcat  que els petits agricultors associats en cooperatives així com els pescadors d’arts menors associats en confraries representen els sectors més febles del teixit econòmic i productiu de la Serra de Tramuntana i als que cal tenir cura per evitar-ne la seva desaparició i, conseqüentment, la desaparició del paisatge cultural.

L’import màxim subvencionable per a cada projecte sol·licitat dependrà del tipus de beneficiari. Per a les cooperatives de més de 300 socis es pot subvencionar fins un màxim de 150.000 euros. En el cas de les cooperatives d’entre 100 i 299 socis, fins un màxim de 100.000. I de menys de 100 socis, fins els 50.000 euros. D’altra banda les confraries de pescadors podran rebre subvencions fins a 20.000 euros i per als Consells Reguladors de Denominacions d’Origen Protegida, la xifra més alta són 50.000 euros.


Les actuacions que tenguin un cost de fins al màxim estipulat anteriorment podran ser finançades al 100%, i si l’actuació que es vol realitzar supera aquesta quantia haurà de ser finançada per cada entitat sense ànim de lucre en la quantia que superi el límit esmentat.

La consellera de Territori Maria Antònia Garcías ha recordat que enguany les subvencions serra de Tramuntana ordinàries han superat el milió d’euros. En total 1.095.000 euros. “No només mantenim i refroçam el nostre compromís amb els agents implicats en la protecció de la Serra a les subvencions ordinàries, sinó que també anam més enllà i cream aquesta nova línia de subvenció per reactivar l’economia de la Serra i per donar suport a un teixit productiu clau en preservar el tresor que és la Serra de Tramuntanta”.

El batle de Sóller, Carlos Simarro ha participat a l’acte de presentació d’aquesta convocatòria d’ajudes que s’ha duit a terme a la cooperativa de Sóller.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt