Ara llegint
Galmés presenta la variant d’Artà, que vol que estigui en obres abans d’un any

Galmés presenta la variant d’Artà, que vol que estigui en obres abans d’un any

Galmés presenta la variant d'Artà, que vol que estigui en obres abans d'un any

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha ha acudit a Artà per presentar el projecte de la variant, que demà acaba el seu període d’exposició pública, i també la reforma de l’avinguda de Costa Llobera, que entrarà en obres el proper mes de maig.

En el cas de la variant, el pressupost és de 5,6 milions i s’espera que la construcció, una vegada acabada la tramitació i l’adjudicació d’obres, pugui començar a executar-se d’aquí uns onze mesos. Amb aquesta obra es descongestionarà el trànsit de l’interior del casc urbà d’Artà.

Pel que fa a la reforma de l’avinguda de Costa i Llobera, amb un pressupost de 745.314 euros, les obres s’adjudicaran les properes setmanes. Consistiran en la reforma del ferm, en sembrar-hi arbrat nou i canviar-hi la decoració. Es tracta d’una via de gran importància per al trànsit de la comarca del Llevant, ja que tots els vehicles que van a Capdepera i Cala Rajada, entre d’altres indrets, hi circulen. 

Reforma de l’avinguda de Costa i Llobera 

Les obres consisteixen a adequar la Ma-15 (Capdepera-Cala Rajada) al seu pas per l’avinguda de Costa i Llobera d’Artà, entre el quilòmetre 67,9 i el 68,7. Se substituirà el paviment asfàltic i la voravia que actualment presenta un gran deteriorament. Així mateix, se sembrarà arbrat i es retiraran els pins actuals. S’intervindrà també en els bulevards de la via i s’implantarà un sistema de reg nou. L’inici de les obres està previst per al proper mes de maig. 

Variant Nord d’Artà 

En l’actualitat, la carretera Ma-3333 que comunica el nucli urbà d’Artà amb l’ermita de Betlem i el Parc de Llevant, obliga a travessar per l’interior del casc urbà, amb carrers de secció reduïda, que constitueix un trànsit dificultós.

Aquest trànsit obligat per l’interior del poble augmenta les molèsties als residents, i amb la construcció de la nova variant prevista es veurà reduït. El projecte està en fase d’expropiacions, demà acaba el període d’exposició pública i les obres podrien començar en uns onze mesos. 

La variant de població, desenvolupada en el nou projecte de construcció, comença a la carretera d’Artà-Capdepera i acaba en la intersecció de l’ermita de Betlem. La longitud aproximada d’actuació és de 800 metres, amb dos carrils de 3,50 metres, vorals reduïts d’1 metre i bermes de 75 centímetres. Es crea un eix cívic entre el camí de sa Síquia i l’aparcament de sa Clota (cap a l’ermita de Betlem), que facilitarà l’accés per als vianants des del centre del poble cap a l’ermita de Betlem, i donarà continuïtat cap al pavelló esportiu, el Punt Verd i el Parc de Bombers. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt