Ara llegint
IBANAT treu a lloguer la finca pública de sa Duaia, perquè un particular la pugui explotar

IBANAT treu a lloguer la finca pública de sa Duaia, perquè un particular la pugui explotar

IBANAT treu a lloguer la finca pública de sa Duaia, perquè un particular la pugui explotar

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat), ha tret per primera vegada a licitació l’explotació d’una finca pública per a l’aprofitament agropecuari. Es tracta de la finca pública de sa Duaia, propietat de l’Ibanat i situada en el Parc Natural de la Península de Llevant. La major part de la superfície d’aquesta finca és de naturalesa forestal, i és la finca pública amb més superfície de repoblació forestal de les Illes Balears.

D’aquesta manera, i mitjançant la col·laboració publicoprivada, la proposta té l’objectiu d’obtenir un profit en forma de producte agropecuari a partir dels animals de pastura com a eina de gestió del territori. A més, l’arrendament de l’explotació du associada la cessió de drets d’ajuda bàsica de la Política Agrícola Comuna (PAC), perquè qui en resulti adjudicatari pugui beneficiar-se d’aquesta ajuda des d’aquesta anualitat, a més d’altres línies de subvenció a les quals pugui optar.

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha destacat la importància d’establir vincles entre l’administració i el sector primari per aconseguir objectius comuns. En aquest sentit, Simonet ha assenyalat que «amb aquest model, veim com elements del sector primari esdevenen eines de gestió forestal. D’una banda, obtenim un producte agrari i, de l’altra, aconseguim una actuació de prevenció d’incendis».

El contracte tindrà una durada de cinc anys (prorrogable dos anys més) durant els quals l’arrendatari haurà de fer diverses millores a la finca en favor de la seva conservació i gestió. A més, haurà de pagar un cànon anual en concepte de lloguer en compensació de l’ús privatiu que es faci dels terrenys.

Dins l’extensió de la finca, de gairebé 500 hectàrees, a més de pastures arbustives, també hi trobam alguns recintes d’aprofitament farratger i d’altres amb cultiu de fruits secs. També destaca la diversitat d’elements patrimonials, tals com paret seca, forns de calç i casetes de caçadors o garriguers, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt