Ara llegint
Un projecte de disseny i instal·lació de jardins urbans, premi Joves Emprenedors Universitaris

Un projecte de disseny i instal·lació de jardins urbans, premi Joves Emprenedors Universitaris

El projecte «Byome», d’estudiants del grau d’Enginyeria Industrial de la Facultat Politènica de la Universitat de les Illes Balears, ha guanyat la primera edició dels Premis Iemprènjove Joves Emprenedors Universitaris (JEU) convocats per l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia. Byome és una empresa que es dedica al disseny, la venda i la instal·lació de jardins i horts urbans, fins i tot a zones que en principi no es destinarien a àrees verdes.

El segon premi ha estat per a «AgroRG», d’estudiants del grau d’Enginyeria Agrolimentària i Medi Rural, que, gràcies a les tècniques d’agricultura regenerativa, pretén recuperar entorns degradats. El projecte «Happen In.», d’estudiants d’Enginyeria Informàtica, ha aconseguit el tercer premi amb una xarxa social per a mòbils que connecta els usuaris amb esdeveniments i activitats que es duen a terme a la seva zona, des de concerts, exposicions i tallers, fins a festes i activitats esportives. Finalment, hi ha hagut una menció especial per al projecte «DroneInGolf», una empresa especialitzada en el lliurament de comandes en camps de golf mitjançant l’ús de drons.

Un total d’11 projectes s’han presentat a aquesta primera edició dels Premis Iemprèn JEU, que s’han lliurat avui a l’auditori de l’edifici Anselm Turmeda, amb la participació de la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital, Loren Carrasco, i el director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés. També hi han assistit el director de la Càtedra Iemprèn, Abel Lucena; el director de la Fundació Universitat Empresa de les Illes Balears, Luis Vegas; la gerent de l’IDI, Silvia Delgado; i el cap del Servei d’Informació i Talent Empresarial de l’IDI, Pere Jiménez.

Aquest curs ha estat el primer en què l’alumnat de la UIB ha participat en el programa «Iemprènjove», d’impuls a l’emprenedoria, en el marc de la Càtedra Iemprèn. Concretament, s’ha creat el programa «Joves Emprenedors Universitaris (JEU)», que s’executa dins l’assignatura d’Empresa, i Empresa i Societat. Durant el curs, els estudiants es converteixen en emprenedors i creen un projecte empresarial que després poden presentar als Premis JEU.

Aquests guardons tenen entre els seus objectius: potenciar la capacitat emprenedora, connectar l’aprenentatge educatiu amb l’entorn real mitjançant la creació de l’empresa i millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació, així com impulsar la capacitat de fer feina en equip. El primer premi està dotat amb 1.500 euros; el segon, amb 1.000 euros, i, el tercer, amb 500 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt