Ara llegint
Ja està llesta la remodelació de la carretera de Manacor a Felanitx

Ja està llesta la remodelació de la carretera de Manacor a Felanitx

Ja està llesta la remodelació de la carretera de Manacor a Felanitx

Avui s’han inaugurat les obres de remodelació de la carretera Ma-14, de Manacor a Felanitx. Amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, s’ha substituït tot el ferm al llarg de la carretera, molt degradat, per un d’alta adherència i s’han millorat la intersecció d’accés a Son Macià i les rotondes d’entrada i sortida de Felanitx i Manacor.  

A l’acte d’avui, el president Llorenç Galmés ha estat acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio y els batles de Manacor, Miquel Oliver, i Felanitx, Catalina Soler. 

La reforma va començar a final de la legislatura passada i ha tingut una durada d’uns set mesos. El mes de setembre s’hi varen introduir tota una sèrie de millores reclamades pels veïns de Son Macià i de Felanitx, com un carril central a la intersecció del camí de Son Vell en direcció a Son Carrió, ubicada a Son Macià, i la millora dels accessos al camí de Son Nadal a Felanitx. 

El president Galmés ha destacat la importància d’aquesta obra: «Avui inauguram la remodelació d’una carretera essencial per a aquesta comarca, ja que enllaça bona part dels pobles de la comarca de Migjorn amb Manacor i, en especial, amb l’hospital de la capital de Llevant. Es va iniciar la legislatura passada i nosaltres hem culminat la reforma introduint-hi les millores que ens havien demanat els veïnats». 

«Durant aquesta legislatura —ha afegit el president Galmés— ens hem proposat millorar al màxim la seguretat a les carreteres de Mallorca i, per això, tenim pressupostats pel 2024 uns 20 milions d’euros per dur endavant reformes de ferm a bona part de les carreteres de la nostra illa. L’objectiu és millorar la seguretat amb un asfalt de més adherència que permeti reduir la sinistralitat el màxim possible». 

Les obres 

Per millorar el ferm s’ha fresat tota la via per eliminar l’asfalt vell i deteriorat i s’ha substituït per dues capes d’asfalt d’alta viscositat de prop de 10 centímetres en alguns trams, que millora l’adherència dels vehicles. 

A la intersecció de Son Macià i a la zona de Felanitx s’han fet les actuacions següents: 

  • Excavació del talús per encaixar la rotonda de 18 metres de radi. S’ha construït un mur d’escullera per a la contenció de les terres del talús. S’ha ampliat la plataforma per encaixar-hi la rotonda. Construcció d’una rotonda de dos carrils de circulació amb 3,5 metres per carril d’ample. L’interior de la rotonda s’ha condicionat mitjançant l’extensió de terra vegetal, graveta de marès i substrat forestal per a la plantació de vegetació.  
  • La vegetació triada és de caràcter autòcton per facilitar la integració i per reduir costs de manteniment. S’hi han sembrat garrovers i plantes arbustives. 
  • Als 100 metres adjacents a la intersecció en sentit Manacor, s’ha habilitat un tercer carril intermedi per girar cap a l’àrea de servei i poder accedir al camí dels Horts. 
  • S’ha realitzat el condicionament de l’àrea de servei com a part de la millora de la intersecció. 
  • Construcció d’un carril central a la intersecció de Son Macià per accedir als camins de Son Vell i de Son Carrió. 
  • Millora dels accessos al camí de Son Nadal de Felanitx. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt