Ara llegint
La pedrera de Can Cirerol de Felanitx acollirà un parc fotovoltaic

La pedrera de Can Cirerol de Felanitx acollirà un parc fotovoltaic

La pedrera de Can Cirerol de Felanitx acollirà un parc fotovoltaic

La pedrera de Can Cirerol, situada a Felanitx, acollirà el primer parc fotovoltaic situat en un lloc com aquest a les Illes Balears. Serà una instal·lació que sumarà més de 3 MW de potència.

Es desenvoluparà en dues fases. En la primera, es realitzarà una instal·lació fotovoltaica situada sobre l’antiga pedrera amb una potència de 2.563 kW. La producció anual serà de 5.036.633 kWh, l’equivalent al 6 % del municipi, abastirà uns 770 habitatges i deixaria d’emetre un total de 2.748 tones de CO2 anuals.

La segona fase sumarà una potència de 929 kW, permetrà arribar als 3,3 MW i es realitzarà una vegada es restauri la pedrera, que es troba encara en explotació minera i en fase parcial de restauració.

El pressupost de la primera fase és de 2,07 milions d’euros i arriba als 2,68 milions en les dues fases. Aquest parc fotovoltaic està situat a un terreny d’aptitud fotovoltaica alta, segons el Pla Director Sectorial d’Energia, i té una superfície menor a quatre hectàrees. Va ser seleccionat per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE) per rebre una subvenció de 241.650 euros en el marc del programa SOLBAL I per a les dues fases.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, que ha visitat avui la pedrera acompanyat pel batle de la localitat, Jaume Monserrat, i altres autoritats, ha destacat que aquests tipus d’inversions es faran sempre amb criteris socials per beneficiar també les llars més vulnerables.

«Aquest parc fotovoltaic, que veurà la llum aviat, és un projecte exemplar i referent per totes les seves característiques. L’emplaçament és idoni en estar ubicat sobre una antiga pedrera ja restaurada i, a més, se situa en un terreny d’aptitud fotovoltaica alta segons el Pla Director Sectorial d’Energia i té una superfície menor de quatre hectàrees. Aquest tipus d’instal·lacions són les prioritàries per al Govern, i per això es mobilitzaran fins a 20 milions d’euros per tal de seguir impulsant-les en espais degradats, urbans, cobertes i aparcaments. Volem que la transició energètica sigui una transició justa, tant per a la ciutadania com per al medi ambient, i per això prioritzam espais degradats i que l’energia produïda arribi primer als més vulnerables», ha dit el Yllanes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt