Ara llegint
L’Ajuntament d’Artà, en contra de la zona d’acampada prevista pel Govern Balear a Es Canons

L’Ajuntament d’Artà, en contra de la zona d’acampada prevista pel Govern Balear a Es Canons

L’Ajuntament d’Artà ha mostrat la seva sorpresa per l’anunci de la Conselleria de Medi Ambient de crear una zona d’acampada a Es Canons i un aparcament de vehicles i es reunirà d’urgència el proper dia 30 per tractar aquest tema.

“Ens preocupen especialment les dimensions i aparent arbitrarietat de les propostes de nova creació a Es Canons, espai natural protegit de Xarxa Natura 2000 i finca pública contemplada en l’ampliació, en curs, del Parc Natural de Llevant. Parlam d’una  àrea d’acampada a Es Canons de 13.501 metres quadrats, amb una capacitat prevista de 250 persones, i d’un aparcament de 10.558 metres”, han assenyalat en un comunicat.

L’Ajuntament d’Artà ha conegut aquests dies les  actuacions que s’estan duent a terme des de la Conselleria de Medi Ambient i l’Ibanat  per habilitar una zona d’acampada a la finca pública d’Es Canons. 

Davant d’aquesta notícia, l’equip de govern municipal ha comunicat “la sorpresa per la manera en què s’està desenvolupant aquest procediment exprés que priva la ciutadania i l’administració local del debat necessari sobre el model d’esbarjo al propi territori, així com de les limitacions que s’han de posar per tal de preservar-lo”.

En primer lloc, des de l’Ajuntament consideren urgent la redacció i aprovació dels documents obligatoris de planificació i ordenació, com són el PORN de la Península de Llevant i el Pla de gestió Natura 2000 de les Muntanyes d’Artà. 

Asseguren estar preocupats també per “les dimensions i aparent arbitrarietat” de les propostes de nova creació a Es Canons, que recorden que és un espai natural protegit de Xarxa Natura 2000 i finca pública contemplada en l’ampliació, en curs, del Parc Natural de Llevant. “Parlam d’una  àrea d’acampada a Es Canons de 13.501 m2, amb una capacitat prevista de 250 persones, i d’un aparcament de 10.558 m2”, recorden.

“Pensam que el  conjunt d’aquestes instal·lacions implicaran un important increment de la pressió d’ús públic, ja molt elevada actualment, en una zona especialment fràgil, sense haver fet els estudis ni la planificació prèvia requerida per la normativa ambiental vigent”, han assenyalat en un comunicat.

Precisament l’Ajuntament va remetre a la Conselleria de Medi Ambient informe tècnic i jurídic desfavorable, en termini.

Davant aquesta situació, s’ha convocat junta de portaveus d’Artà per al proper dia 30 desembre. Així mateix, l’equip de govern té previst reunir-se  amb el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, el 12 de gener per parlar d’aquest i d’altres temes.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt