Ara llegint
L’Ajuntament de Felanitx regularitzarà l’aparcament de Cala sa Nau

L’Ajuntament de Felanitx regularitzarà l’aparcament de Cala sa Nau

L’Ajuntament de Felanitx regularitzarà l’aparcament de Cala sa Nau

L’Ajuntament de Felanitx, mitjançant el seu departament d’Urbanisme ja ha iniciat els tràmits per a regularitzar la situació de l’aparcament que existeix al costat de Cala sa Nau. L’equip de govern posa en marxa aquesta mesura després de l’entrada en vigor del decret de simplificació administrativa del Govern que regula els habitatges fora d’ordenació, i que també inclou la possibilitat d’ordenar aquells aparcaments que puguin estar en sòl rústic o privat.

Aquesta mesura amb la qual ja fa feina el departament d’Urbanisme serveix per facilitar la mobilitat en èpoques de màxima afluència, amb una durada màxima de 8 mesos cada any, com pot ser el cas de l’estacionament de Cala sa Nau.

Jaume Monserrat, tinent de batlessa i responsable del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Felanitx assegura que “l’Ajuntament deFelanitx una vegada analitzat el decret anomenat Òmnibus del Govern i tenint en compte les zones que puguin estar afectades per aparcaments a dins sòl rústic ha iniciat l’expedient per resoldre la situació de l’actual aparcament a Cala sa Nau”. Monserrat, a més, afegeix que “aquest és l’únic que tenim identificat dins sòl rústic que podria ser susceptible d’intervenció municipal per posar ordre en aquest sentit”.

La situació de Cala sa Nau, segons assenyala Monserrat “sempre ha estat una preocupació per aquest Ajuntament amb l’afluència de cotxes a una zona de molt difícil circulació a causa de l’amplada del camí, així que amb aquesta preocupació per un costat i la possibilitat que ofereix el decret del Govern per l’altre s’ha optat per iniciar els tràmits per ordenar i regularitzar aquest espai del municipi”.

Cal recordar que aquest decret fou aprovat pel Consell de Govern fa poc més d’un mes i és una eina que preveu la possibilitat, sempre de manera extraordinària i temporal, a que els ajuntaments puguin ubicar aparcaments en sòl rústic i en qualsevol altra classe de sòl, públic o privat, per a evitar el col·lapse circulatori a pobles i zones de platja, com és aquest cas.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt