Ara llegint
Crida a la col·laboració ciutadana per a recollir informació sobre el corn i la nacra de les Illes

Crida a la col·laboració ciutadana per a recollir informació sobre el corn i la nacra de les Illes

Crida a la col·laboració ciutadana per a recollir informació sobre el corn i la nacra de les Illes

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través del Servei de Protecció d’Espècies de la Direcció General de Medi Natural, ha iniciat una nova campanya per impulsar la recollida d’informació sobre el corn (Charonia lampas) i la nacra (Pinna nobilis) mitjançant la col·laboració ciutadana. L’actuació forma part del projecte ARES II (Actuacions de Recuperació d’Espècies Silvestres) del Govern i compta amb el suport de SEO/BirdLife, SOLDECOCOS i el GEN-GOB.

Des de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural es demana que, si algú observa cap exemplar de corn o de nacra, ho comuniqui al Servei de Protecció d’Espècies mitjançant l’adreça de correu electrònic especies@dgmedinatural.caib.es, el telèfon 971 17 65 86 o per WhatsApp al 606 87 52 44.

Aquesta campanya ja es va dur a terme durant els anys 2020, 2022 i 2023, en què es van obtenir cites molt valuoses de corns i nacres, proporcionades pels centres de busseig i el sector pesquer. En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha recalcat que «amb aquesta nova edició, es pretén donar impuls a la participació de la ciutadania per trobar aquestes espècies amenaçades i millorar la informació sobre les seves localitzacions i l’estat de les poblacions».

Així, aquest pla té com a objectiu la recuperació de la nacra i la conservació del corn i de la tenassa mediterrània (Dendropoma lebeche), que són les tres espècies d’invertebrats marins de les Illes Balears catalogades com a «amenaçades». Les accions que es duran a terme van encaminades a recollir dades i completar informació per poder fer el seguiment de l’evolució de les poblacions d’aquestes espècies.

Gràcies a les accions duites a terme els darrers anys, s’ha establert una xarxa de col·laboradors, entre els quals es troben el sector pesquer, instituts d’investigació, centres i clubs de busseig, diferents ONG i altres persones voluntàries, que aporten les seves observacions i els seus coneixements sobre aquestes espècies.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt