Ara llegint
Llum verda a promocions d’habitatge públic a Palma, Sant Llorenç, Inca, Puigpunyent, Es Migjorn i Fornells

Llum verda a promocions d’habitatge públic a Palma, Sant Llorenç, Inca, Puigpunyent, Es Migjorn i Fornells

El Govern de les Illes Balears ha iniciat el procediment per a la construcció de 92 nous habitatges de protecció pública (HPP), en vuit promocions que s’ubicaran a Palma, Sant Llorenç des Cardassar, Inca, Puigpunyent, Es Migjorn i Fornells.

El Consell de Govern va donar la setmana passada llum verda a la despesa de 13,8 milions per licitar aquestes obres, que sumen 13,8 milions d’euros en total, i l’IBAVI ha publicat ja els concursos per a la presentació de les ofertes per part de les empreses.

Aquests concursos s’adapten als nous preus de mercat dels materials de construcció i inclouen clàusules d’adaptació a una eventual manca de subministraments o canvis en els preus

Són les primeres obres en licitació en 2022. Així, en 2022, al mateix temps que s’inicien noves promocions, es començaran a lliurar els primers habitatges que estan acabant de construir-se en aquests moments. Ara hi ha uns 600 habitatges en construcció en el conjunt de les Illes i 13 d’ells ja acabats (de dues de les promocions de Palma). La previsió és que en 2022 hi hagi un mínim de 144 habitatges més en construcció i que se n’acabin 534 dels que ja estan en marxa i que durant 2022 passaran a mans de les famílies demandants d’habitatge.

Respecte de les obres que ara es licitaran, hi ha tres promocions a Palma, que sumen 42 nous HPP i una inversió de 5.457.711 euros.

Una d’aquestes promocions és la de 25 habitatges dotacionals de protecció pública situada al carrer Lope de Vega número 3 de Palma, per un import de 3.105.570 euros. En aquesta promoció s’utilitza la tècnica de la minera urbana, una tècnica pionera en l’àmbit d’Estat espanyol, que permet recuperar la matèria primera, que prové d’infraestructures ja existents per a reciclar-la i reutilitzar-la.

En aquest cas, s’està duent a terme a un edifici en ruïna del carrer Lope de Vega i s’està desmuntat l’edifici en l’ordre invers al que va ser construir per aprofitar al màxim els materials que el componen. Aquesta promoció té dues fases d’obra: la primera és de la demolició i la segona és la de la construcció dels 25 HPP. En aquests moments ja ha començat la demolició, i ara es liciten les obres de la fase de construcció que està previst que comenci en aquests primers mesos de 2022.

La segona promoció de Palma en aquest paquet de noves licitacions és la d’11 habitatges de protecció pública al carrer de Rut, a Es Coll d’en Rabassa, per un preu d’1.558.953 euros. I finalment, la promoció de 6 HPP situats al C/ Cabussó, 41 a Palma, per un preu de 652.812 euros.

En aquests moments hi ha 186 habitatges de protecció pública en construcció a Palma. La promoció de 19 HPP del carrer Salvador Espriu i la promoció de 57 HPP al Molinar són les que estan més avançades i ja estan acabades la promoció de 8 HPP a Salvador Espriu i una de 5 HPP al centre històric.

A la part forana de Mallorca, es licita la construcció de 30 nous HPP en tres promocions distintes, per un import total de 4.677.999 euros.

Es tracta d’una promoció de 15 habitatges al carrer Àncora de Sant Llorenç des Cardassar (amb un pressupost de 2.230.877 euros); d’una de 9 habitatges al carrer de ses Marjades d’Inca (amb un pressupost d’1.638.288) i d’una tercera de 6 habitatges a Puigpunyent, a Ses Veles, i amb un pressupost de licitació de 808.834 euros.
Actualment, hi ha 189 habitatges en construcció a l’illa de Mallorca (a Inca, Manacor, Calvià, Son Servera, Santanyí i Vilafranca).

Finalment, es liciten les obres de dues noves promocions de Menorca que sumen 20 HPP i una inversió total de 3.669.123 euros. La primera d’aquestes dues promocions està ubicada a Fornells, té onze habitatges i un pressupost de 2.238.858 euros. La segona està situada a l’avinguda de Binicodrell des Migjorn Gran, disposarà de 9 habitatges i surt a licitació amb un preu d’1.430.265 euros.
A Menorca hi ha en aquests moments 87 habitatges en construcció, tots ells a Maó. A Eivissa hi ha a hores d’ara en construcció tres promocions de 24, 19 i 43 habitatges.

El Govern Balear ha volgut destacar que aquestes són les primeres licitacions de noves obres de 2022, però no seran les úniques. Cal recordar que la passada setmana s’ha fallat el concurs d’idees per als projectes de construcció de 60 habitatges a Eivissa, 35 a Es Castell i 17 a Formentera, a més de les previsions, entre d’altres, de noves construccions a Sant Lluís de Menorca o a Eivissa a nous solars que s’ha anunciat per part de distintes institucions que se cedirien.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt